Кућа Добрих Вести

Login

Идеја “Бренд чек” победила на првом стартап викенду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

uvБЕОГРАД – Млади четворочлани тим који чине програмери Никола Милошевић и Малиша Пушоња, софтверски инжењер Дејан Чанчаревић и Сенка Забић са својим идејним пројектом “Бренд чек” (Brand Check) победници су првог "Стартап викенда" (Startup Weekend Belgrade) у Србији, који је овог викенда одржан на Краљевском двору.

Друго место припало је идеји “Старт Ап ми” (Start app me), у чијој су реализацији учествовали Адриан Пика, Габор Циприан, Ненад Бибић, Данијела Васиљевић и Бобан Лапчевић.

Према мишљењу престижног међународног петочланог “судијског” тима, трећу позицију освојила идеја “Идемо заједно” (Wi go together) коју су представили Марко Ћирковић, Филип Миленковић, Влатко Чанев, Анастасија Акинова, Денис Хати и Стефан Јосимов.

Први старт ап викенд, који пружа шансу младим људима са добрим идејама да науче како да их на најбољи начин представе могућим инвеститорима и реализују у пракси, одржан је под покровитељством Фондације за образовање Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.

 

 Престолонаследник Александар честитао победницима

 

 Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић је честитајући победницима на веома интересантним идејама које су представили, изразио задовољство што је Краљевски двор могао да угости многобројне учеснике првог Стартап викенда у Србији.

Престолонаследник је нагласио да ће његова Фондација за образовање и културу наставити да подржава предузетништво у Србији, као и овакве скупове младих талентованих људи на којима се могу чути изузетно интересантне и подстицајне идеје.

“Размењено је много одличних идеја, а ваш ентузијазам и предузетнички дух био је очигледан. Сви смо били инспирисани таквом атмосфером, и то нас наводи да са оптимизмом гледамо у будућност”, рекао је престолонаследник у свом завршном обраћању учесницима првог стартап викенда, коме су синоћ присуствовали и принцеза Катарина, принц Петар и принц Филип, као и ћерка принцезе Катарине - Алисон Ендрјуз (Alison Andrews), оснивач и директор компаније Galoo.com, која је, заједно са Принцом Петром, Гораном Мујалчићем, Мајклом Гарфинкелом (Michael R. Garfinkel) и Зојом Кукић била организатор овог стартап викенда.

Главни модератор целог програма ове изузетно посећене манифестације био је  млади британац Алистер Шепард (Alistair Shepherd).

 

 Стартап викенд помогао младима да представе своје бизнис идеје

 

 Вођа победничког тима (тим лидер) и аутор идеје – нове иновативне верзије прес клипинга у правцу подстицања “емотивног брендирања” робних марки на тржишту, 26-годишњи Никола Милошевић изјавио је за “Кућу добрих вести” да му је овај први старт ап викенд на коме су учествовали изузетно пуно значио.

Од искусних професионалаца – ментора и тренера, који су током викенда својим стручним знањима помагали сваком од укупно 12 тимова, да на најбољи начин сагледају и представе своју идеју, заиста смо пуно научили. Нарочито у области маркетинга и бизниса, односно, како да на најбољи начин пласирамо своју идеју на тржишту, предочио је Милошевић.

Тимови су синоћ представљали своје бизнис идеје пред стручним панелом судија, међу којима су били и бизнис анђели Херкулес Фишерман (Hercules Fisherman) из Лондона и Александар Чабрило, председник Српске асоцијације пословних анђела (SBAN), Бранислава Гајић  – једна од оснивача и директор компаније Инфостуд, Владимир Преловац, оснивач и директор "Manage WP” и Дејвид Шох (David Schoch) – председник српске асоцијације приватног капитала.

Startup Weekend Београд окупио је од 22. до 24. марта предузетнике, стартап ентузијасте, софтверске инжињере, дизајнере, гуруе маркетинга и све заинтересоване за изградњу малих иновативних бизниса.

Ова манифестација била је добра прилика, како су изјавили учесници, за упознавање са потенцијалним партнерима и шанса да се нови, али и већ креирани бизниси унапреде и дођу до додатних извора финансирања.

Претходно су слични старап викенди одржани у више од 100 земаља, уз учешће преко 57.000 предузетника.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 25 март 2013 13:51
Агнеза Трпковски

Новинар, оснивач и главни и одговорни уредник интернет новина „Кућа добрих вести“. Дипломирани економиста (међународни економски односи). Радила 23 и по године у Новинској агенцији Танјуг, од приправника, шефа дописништва за Војводину, до дописника из иностранства (Чешка, Словачка). Да би реализовала ову своју идеју и другачију визију новинарства, напустила 2011. године сталан посао, са места заменика уредника Економске редакције Танјуга - ЕКОС и покренула овај лист-магазин чији је основни мото - „Наше је само оно што другима дамо“.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија