Logo
Одштампајте ову страницу

Гартнерова конференција о повећању ефикасности ИТ компанија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kurtБЕОГРАД - Потпредседник и истакнути аналитичар компаније Гартнер (Gartner) Курт Потер (Kurt Potter), чија су истраживања усмерена на финансијско управљање информационим технологијама (ИТ), одржаће данас занимљива предавања на конференцији коју та компанија организује у Београду.

Данашњи скуп одржава се у Хотелу Зира.

Праћење трендова везаних за ИТ потрошњу и особље, транспарентност трошкова, управљање ефикасности и ИТ benchmarking, уска је специјалност овог изврсног стручњака, који ће одржати, како је најављено, два једносатна предавање. Учесници данашњег “Gartner Adriatic Briefing”-а моћи ће да постављају овом светском стручњаку и најразличитија питања из ове области.

 

Колики треба да буде ИТ буџет?

 

На ком нивоу би требало да буде планиран ИТ буџет? Како се може постићи већа транспарентност ИТ-а  ради смањења трошкова и остваривања веће вредности од улагања у ИТ? Које кључне показатеље би требало пратити да би се побољшало управљање ИТ ефикасношћу? Како репозиционирати ИТ организацију из одбрамбене у проактивну позицију?

То су само неке од тема и дилема са којима учесници могу да се обрате овом изврсном ИТ стручњаку.

 

Гартнер – водећа светска компанија за истраживања и саветовање у ИТ сектору

 

Гартнер је водећа светска компанија за истраживања и саветовања у подручју информационих технологија. Та фирма својим клијентима доноси неопходан увид у технологије и олакшава им свакодневно доношење исправних одлука, наводи се у позиву за конференцју.

Гартнерове услуге користи 12.400 различитих организација. Кроз Gartner Research, Gartner Executive Programs, Gartner Consulting i Gartner Events, ова компанија ради са сваким клијентом и истражује, анализира и интерпретира ИТ пословање у контексту њихове индивидуалне позиције.

Гартнер је основан 1979. године са седиштем у Стамфорду, САД, те има више од 5.300 сарадника, укључујући 1.390 аналитичара и консултаната, а сарађује са клијентима у 85 земаља.

 

Пословни изазови у ИТ-у

 

Пословни лидери у ИТ-у већ су уочили да ако њихове организације не могу стално повећавати контролу трошкова и непрестано остваривати додатне уштеде, неће моћи осигурати праве иновације за неопходну трансформацију и одржавање предузећа у новим тржишним условима.
Ово се може назвати “new alignment” и представља значајну прилику ИТ лидерима да испоруче такве пословне вредности које су заиста потребне предузећима.

Смањивање трошкова које тражи поновну процену прошлих одлука и коришћење тих уштеда за финансирање трансформације у предузеће будућности, представљаће приоритет у наредном планском раздобљу од три до пет година, сматрају стручњаци ове компаније.

Од сада ће захтеви за смањивањем трошкова и нове инвестиције захтевати нови поглед на претходне ИТ инвестиције, с могућим закључком да делови постојеће ИТ архитектуре и система који су настали у протеклих десетак година више не могу задовољити садашње финансијске циљеве предузећа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 март 2013 11:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015