Кућа Добрих Вести

Login

Неопходно је креирати мобилну стратегију

Оцените овај чланак
(3 гласова)

atosПАЛИЋ – У оквиру међународне 13. Конференције Е-трговина Александар Петковић, аутор блога mobilnimarketing.me, говорио је о томе зашто је креирање мобилне стратегије неопходно за Ваш онлајн (online) бизнис, а Дамир Баралић је представио компанију Атос atos.net.
Уколико немате мобилну стратегију немате ни стратегију за будућност, цитирао је Петковић Ерика Шмита (Eric Schmidt).

Јер, предочио је он, мобилна стратегија доноси нам хардвер, један на један комуникацију, као у маркетингу када комуницирамо један на један са потрошачима. Такође ће, додао је он, мобилни интернет – 4Г стићи јако брзо, а за седам до осам година  преко 4Г моћи ћемо да имамо брзину која премашује четири терабајта, затим оперативне системе, као и гео локацијске сервисе.

Мобилна плаћања су дефинитивно будућност и треба водити рачуна о томе, јер ће и у Србији јако брзо заживети на већем нивоу и виртуелна стварност, те све то изгледа као локомотива која се доста залетела и нема намеру да стане.

 

Будућност су прототипови смарт телефона у облику рајфа или наруквице

 

Прве апликације на андроид маркету и еплу су се појавиле 2008. године, указао је Петковић истичући да је захваљујући развоју технологија дошло и до наглог развоја мобилне телефоније. Оно што су, према његовим речима, веб портали од  пре 15 година зарадили, зарадио је мобилни за само пет година. У питању су глобални подаци.

aleksandar

Оно што је будућност су други уређаји, као што је прототип смарт телефона у облику рајфа или наруквице, затим фотоапарат на андроид систему где можемо да окачимо директно на интернет преко инстаграма слику, затим ручни сатеви  са системом, потом појава гугл наочара (Google glass). Ту су и смарт телевизори који у Србији нису толико популарни (има их око 30.000 у целој земљи, јер су мало скупљи), предочио је Петковић.

Говорећи о томе како користимо таблет, смарт и рачунар, у зависности од доба дана, он је предочио да како се дан приближава крају ПЦ и лаптоп падају у заборав и коришћење таблета и мобилних телефона је једнако као коришћење компјутера у току дана, у току радног времена.

 

Атос има за циљ да буде први у Србији у области ИТ пословања

 

Имамо око 130 запослених у Београду и циљ нам је да будемо број 1 у Србији у подручју ИТ пословања, изјавио је на конференцији Дамир Баралић из компаније Атос.

Представљајући своју фирму, он је предочио да воде рачуна нарочито о подршци олимпијских игара и да су по томе познати.

Оно што је битно рећи, додао је он,  јесте податак да у свету половина корисника интернета купује онлајн (online), у Европи имамо 240 милиона купаца, Северној Америци 180 милиона, Азији 215 милиона, Латинска Америка 105 милиона. У Централној и Источној Европи  сутуација је слабија, просек је 20 одсто, а у Србији је још горе само 16 процената онлајн корисника се бави интернет куповином, што има добре и лоше стране. Лоша страна је та што је такав начин куповине недовољно развијен код нас, а добра је та што ће се све брже развијати, нагласио је Баралић.

 

Онлајн продавнице успешније у продаји од великих трговинских ланаца

 

Он је предочио да водећи трговински ланци у интернет свету нису претерано успешни, односно, постоје много успешније онлајн продавнице, које продају много више и имају много више посета него ти водећи ланци. Једина разлика је између географских региона, што значи да  се не купују исте ствари у различитим регионима.

Баралић каже да се очекују следећи кораци у развоју е-трговине, при чему је in-store pick up популаран тренд у Европи, као и да је Drive-in куповина колима – остварила 500 милиона евра промета у 2010. години, а планови су да ће три одсто  укупне малопродаје бити обављано преко дриве-ин и то до 2015. године.

У примена мобилних телефона, ми имамо решење које се зове Mobiret – разне промоције, маркетинг, на социјалним мрежама да се расправља о нечему, потом  програм лојалности, као и m-commerce, m-payments i augmented services. Мобирет садржи више од 24 сеrвиса који се користе, или не, у зависности од потреба оних који праве online, или интернет продавницу, навео је Баралић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 април 2013 07:42
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија