Кућа Добрих Вести

Login

Други "Сајам спорта" у Ужицу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

UZICEmos(8)УЖИЦЕ - Други „Сајам спорта“ почео је у Ужицу под слоганом „Сви смо у игри“. Загорка Петровић Гигић Златановић , помоћник министра спорта за пројекте, отворила је ову манифедтацију чији је циљ популаризација спорта, представљање ужичких спортских друштава и клубова  и афирмација здравих начина живота. Уједно, помаже  деци да лакше одаберу спорт којим би желели да се баве у складу са својим могућностима и понудом.


Представљене су и две акције  Министарства омладине и спорта које су у пуном замаху: „Фер - плеј је победа“, чији је циљ да уз помоћ наших познатих спортиста промовише фер - плеј и толеранцију  у спорту и животу, као и програм „Спорт у школе“, који омогућује потпуно бесплатно бављење спортом ђацима од првог дочетвртог разреда основне школе у више од 50 градова широм Србије.
Загорка Петровић Гигић Златановић је домаћинима представила рад Сектора за пројекте Министарства омладине и спорта, а затим је, у пратњи градоначелника Ужица, Саше Милошевића, обишла штандове на Сајму спорта „Сви смо у игри“.  
Свечаном отварању Сајма присуствовали су и наши прослављени фудбалски асови, данас функционери Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић и Митар Мркела, као и генерални секретар Спортског Савеза Србије др Дане Корица.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 мај 2013 10:42
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија