Logo
Одштампајте ову страницу

Јавни позив за доделу средстава за почетнике у ИТ бизнису

Оцените овај чланак
(2 гласова)

1БЕОГРАД- Агенција за страна улагања и промоцију извоза Србије (СИЕПА) објавила је данас конкурс за доделу бесповратних средства за подршку новим фирмама које се баве информационим технологијама (ИТ).

 Почетничка ИТ предузећа моћи  да добију до 50 одсто новца за предложени пројекат, односно до 25.000 евра, наводи се у јавном позиву објављеном у листу Политика.

Новац ће моћи да се користи за улагања у развој активности за доказивање концепта и израду прототипа сервиса или производа, заштиту интелектуалне својине и активности за позиционирање на тржишту.

Право на доделу средстава имаће фирме које се баве ИТ делатношћу не дуже од две године и која са инвеститором имају закључен уговор о суфинансирању реализације предложеног пројекта.

Бесповратна средства за обуку и умрежавање у области ИТ предузетништва

СИЕПА је објавила и конкурс за доделу бесповратних средстава подршке за организацију обуке и умрежавање у области ИТ предузетништва.

За програме огранизације низа једнодневних сусрета, радионица, семинара и сличних скупова који се одржавају периодично, најмање три пута током 12 месеци додељиваће се највише по 5.000 евра.

Наводи се и да ће се за организовање националне или међународне конференције, или представљања домаћих почетника у ИТ бизнису, додељивати до 10.000 евра.

Јавни позиви биће отворени до расположивости буџетских средстава, а најкасније до 15. новембра 2013. године.

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 26 јун 2013 10:20
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015