Logo
Одштампајте ову страницу

Српски и азербејџански волонтери на СП у рвању у Зрењанину

Оцените овај чланак
(1 Глас)

volonterisprvanjejelicikoricadesnoБЕОГРАД - Дане Корица, генерални секретар Спортског сваза Србије и Милан Јелић директор Првенства света у рвању за кадете који ће се одржати у Зрењанину од 19. до 25. августа потписали су у просторијама Спортског савеза Србије уговор којим се предвиђа да српски волонтери, са гостима из Азербејџана помогну у оргнизације великог такмичења на коме се очекује долазак око 1.500 учесника из 60 земаља.


- Приликом недавне посете Азербејџану када је на челу српске делегације била Алиса Марић министар омладине и спорта Србије, договорено је да 15 волонтера из ове земље буду на Шампионату света у рвању у Зрењанину. Из Србије ћемо имати 20 волонтера – рекао је Милан Јелић.- Велику помоћ у организацији шампионата пружили су нам Министарство омладине и спорта Србије, Спортски савез Србије, ОКС, Секретаријат за спорт и омладину Војводине, Град Зрењанин и нараво „Удружење волонтера“ које је члан Спортског савеза Србије. Интересовање у Азербејџану је иначе било велико, пријавило се на конкурс 150 кандидата и изабрано је 15.
Дане Корица, генерални секретар Спортског савеза Србије је истакао да ни једно велико такмичење не може без волонтера:
- Сигуран сам да ће наши волонтери помоћи органзаторима  и да ће бити несмејани, ведри и гстољубиви и тиме послати у свет најлепшу поруку из Србије - земље спорта. Један број српских волонтера ће догодине помогати организаторима првих Олимпијских игара Европе у Азербејџану. Рвачки севз Србије, уверен сам обзиром на традицију и велико искуство наших рвачких радника, биће добар домаћин и организатор.
Српски рвачи учествоваће у оба стила, грчко римском и слободном, завршили су усшено и спаринг припреме у Мађарској, а наставили  у Зрењанину где тренирају са рвачима Египта. Како је истако Јелић, више се очекује од такмичара у грчко римском стилу:
- Бобан Живановић се недавно у Будви на ЕШ окитио сребрном медаљом, од њега очекујемо висок пласман и на Шампионату света где ће бити изузетна конкуренција.  Високо може да догура и Ерски, не треба заборавити и на Нађа и Хортија. Велика такмичења су инспирација, посебно за младе спортисте тако да нису искључена  и пријатна изненађења. У слободном стилу за дечаке и девојчице немамо такав квалитет, али сам сигуран да ће дати све од себе.
Волонтери ће помагати на аеродрому приликом дочека такмичара и гостију, у центрима за акредитацију, судијском тиму и ВИП особама, приликом доделе медаља и  спортистима и осталим члановима репрезентација.
Последњу светску кадетску медаљу за наше рвање освојио је у Будимпешти 1995. Норберт Футо (бронза).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 август 2013 20:05
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015