Кућа Добрих Вести

Login

Марјановић и Филиповић у полуфинале тријумфом у репесажу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

finaleeeeЧУНГЈУ - Добра вест са Светског првенства у веслању за сениоре у Јужној Кореји је да ће све српске посаде веслати за финале, пошто се и дубл скул Марко Марјановић и Александар Филиповић пласирао у полуфинале тријумфом у својој групи репасажа. 

Дубл скул се победом у својој групи репесажа пласирао се међу 12 најбољих посада на Светском првенству за сениоре у Јужној Кореји.

Ови млади новци су тријумфововали у својој групи репесажа с временом 6:23,21 постигавши, уједно, најбољи резултат свих окршаја дубл скулова четвртог дана шампионата. 

Поред нашег чамца из ове групе репесажа међу 12 најбољих. чији ће окршаји за финале бити у ноћи између четвртка и петка по средњеевропском времену, пласирале су се и посаде Данске (6:24,84) и САД (6:29,91), док ће четвртопласирана Чешка (6:32,45) и петопласирана Кина (7:04,97) веслати за утешним полуфиналима.

Ништа - осим тријумфа

„Момци су одлично извеслали трку. Успели су да у тактичком смислу одраде све до танчина што смо се договорили. То је много битно, не због саме чињенице да су се пласирали у полуфинале већ због наредних изазова који их очекују у Чунгјуу. Мислим да су тек данашњом трком ушли у прави такмичарски ритам и то у најбољем тренутку – пред завршне окршаје у Јужној Кореји“, оценио је учинак дубл скула у репесажу тренер ове посаде и члан селекторске комисије Дејан Гуслов.
Марјановић и Филиповић су од почетка трке ставили свима до знања да их ништа осим тријумфа не занима. Од првих завеслаја нашли су се на челу мало по мало увећавајући предност у односу на најближе ривала која је после 1.500 метара износила више од четири секунде у односу на другопласиране Данце. Велика предност омогућила им је да последњих 500 метара рутински извеслају и тријумфално прођу кроз циљ. Из прве групе репесажа „визу“ за полуфинале, у које су се директно из квалификација пласирале Норвешка, Италија, Велика Британија, Нови Зеланд, Литванија и Немачка, извадиле су Куба (6:25,15), Аргентина (6:25,45) и Аустралија (6:42,53).

                                                                               Извор: Кућа добрих вести/Веслачки савез Србије


Последњи пут измењено среда, 28 август 2013 23:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија