Кућа Добрих Вести

Login

Србији 13. место на Шампионату Европе

Оцените овај чланак
(0 гласова)

smiljka-rodic-2-uvodnaМачевалке Србије освојиле су 13. место на Шампионату Европе у Лињану у Италији победивши Туркиње са 45:37 које су освојиле 14. позицију. У репрезентацији Србије радиле су Смиљка Родић, Данијела Илић и Александра Јевремовић. У мечу за пласман од деветог до 16. места Србија је поражена од Швајцарске са 45:32.

У првом колу Српкиње су изгубила од Немица са 45:39. У финалу састаће се Русија и Румунија а у мечу за бронзу Естонија и Украјина.

У појединачној конкуренцији, најбољи пласман остварила је Смиљка Родић пласиравши са на 31. место. Групу је прошла са две победе . За пласман међу 32.
Родићева је са 15:7 савладала Туркињу Доган, али је у мечу за улазак међу 16 изгубила од Францускиње Кукин са 15:8.

Данијела Илић је са две победе прошла групу и у првом мечу директних елиминација за улазак у 32 изгубила је од Румунке Герман, која је касније освојила
злато, са 15:9. Завршила је такмичења на 53. месту. Родићева је освојила шест светских бодова, а Илићева три.

Трећа српска мачевалка Александра Јевремовић није прошла групу јер је имала само једну победу. Забршила је на 69. месту.

Титулу је освојила Румунка Симона Герман, сребро је припало Румунки Анки Мароиу, а бронзе Љубов Шутовој из Русије и Моники Созанској из Пољске.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 јун 2012 01:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија