Logo
Одштампајте ову страницу

Пронађите лек у апотеци преко компјутера

Оцените овај чланак
(8 гласова)

pronadjilekБЕОГРАД - Захваљујући јединственом софтверу, на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО) сваки грађанин може да пронађе информацију да ли одређеног лека има у апотеци која је у његовој близини.

На сајту Републичког фонда за здравствено осигурање, постоји банер са називом „Пронађи лек“. Кликом на овај банер отварају се могућности две врсте претраге: пронађи лек у најближој апотеци помоћу мапе и претрага лекова по апотекарским установа и детаљно по апотекама.

Ако се одлучите за прву претрагу изаћи ће вам апотеке у вашој близини које на стању имају ваше тражене лекове, а ако се одлучите за другу, можете погледати стање тражених лекова по апотекама.

Слична апликација направљена је и за мобилне уређаје која се може преузети и за оперативни систем Android,  преко адресе play.google.com, под називом РФЗО Апотеке.

По пријави нерегуларности, контрола излази на терен

Уколико провером на сајту Републичког фонда у апликацији „Пронађи ле“ видите да се лек који вам је прописан на рецепт налази на стању залиха у апотеци на тај дан, а апотека вам не изда прописани лек, уз образложење да не располаже истим,  можете се обратити Сектору за контролу Републичког фонда путем: смс поруке на бројеве телефона 064/852-2653 и 064/852-2654, имејл адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или путем факса на број 011/2053-885.

Сваку пријаву грађана Сектор за контролу ће размотрити и у свим случајевима у којима лек није издат а апотека према подацима информационог система РФЗО располаже залихама прописаног лека, Сектор за контролу ће у циљу заштите права из здравственог осигурања спровести контролу у тој конкретној апотеци.

У наредном периоду предвиђено је да се уради сличан систем и са лековима у болницама.

Надлежни истичу да је овај систем уведен како би се избегло стварање „вештачких“ несташица лекова, те да ће захваљујући њему, у сваком случају, залихе апотека бити видљиве и транспарентне.

                                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 октобар 2013 23:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015