Logo
Одштампајте ову страницу

Како да утичете на промене у друштву уз помоћ модерних технологија

Оцените овај чланак
(3 гласова)

inovateeeeБЕОГРАД - Kомпанија Microsoft заједно са невладином организацијом TechSoup Global, организује овогодишњу регионалну иницијативу Innovate for Good која се 18. и 19. октобра одржава у просторијама компаније Мicrosoft Србија.

Innovate for Good део је YouthSpark програма, а има за циљ да помогне младим људима да заједно истражују своја интересовања за променама у друштву, користећи технологију као алат који може да им помогне у томе.
У оквиру дводневних предавања и радионица, учесницима из различитих друштвених сфера и невладиног сектора биће представљене различите идеје и начини како се нове технологије могу усмерити и применити ка изградњи друштвених промена и боље будућности за младе. Локалне радионице су такође допуњене сарадњом са глобалном on-line заједницом младих иноватора, као и доприносом запослених у компанији Мicrosoft и приступом корпоративним програмима.
Као домаћин овогодишњег регионалног догађаја Innovate for Good који ће се одржати у Београду, поред Србије као домаћина учествоваће и представници Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Косова и Албаније.
”Од самог почетка YouthSpark програма програма у септембру 2012. године, Мicrosoft је створио нове могућности за 103 милиона младих људи у оквиру 186 различитих непрофитних организација и програма за младе широм света,” изјавила је Тања Татомировић, Citizenship Lead Microsoftа за Србију и Црну Гору.

“Захваљујући новим генерацијама младих стручњака и лидера, стварају се прилике за боље разумевање и једноставније решавање чак и најизазовнијих питања данашњице“, додала је она.

                                                                                                    Извор: Кућа добрих вести/Мicrosoft Srbija


Последњи пут измењено субота, 19 октобар 2013 18:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015