A+ A A-

Милутиновићу и Ивковићу "Специјална признања" Спортског савеза Србије

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1SPECPRIZNJANJASOSTARTARAMILUTINOVICIBATEZБЕОГРАД – Прослављени тренери Велибор Бора Милутиновић и  Душан Дуда Ивковић добитници су „Специјалних признања“ Спортског савеза Србије која су уручена на Скупштни Спортског савеза Србије у Дому Народне скупштине Србије у  Београду.


 Призанања су уручили Вања Удовичић министар омладине и спорта Србије, Алексанадар Шоштар председник и Владимир Батез генерални секретар Спортског савеза Србије. У име Боре Милутиновића „Специјално признање“ примила је унука Тара Милутиновић.
Ово је трећи пут да се додељују „Специјална признања“. Први добитници 2011. били су Ивица Дачић и Новак Ђоковић, а прошле године Јасна Шекарић и Бора Станковић.
Ђорђа Вишацког генералног секретара ОКС, Драгана Атанасова заменика министра омладине и спорта, угледне званице, представнике амбасада, истакнуте стручњаке и спортисте, легенде српског спорта који су присуствовали Скупштини Спортског савеза Србије поздравио је Вања Удовичић министар омладине и спорта Србије.
Велибор Бора Милутиновић водио је пет фудбалски селекција на пет шампионата света и са Переиром је једини стручњак са таквим балансом у каријери у свету: 1986. Мексико, 1990. Костарику, 1994. САД, 1998. Нигерију и 2002. Кину, укупно 312 утакмица. Играо је за ОФК Београд и Партизан, а од иностраних клубова за Винтентур, Монако, Ницу...Тренирао је  шпанске и италијанске клубове као и екипе из Катара и УАР. Као играч 1971. је освојио је злато са репрезентацијом Југославије на МИ у Измиру. Са ОФК Београдом има као играч Куп маршала Тита 1966. Још два брата Милош и Милорад Милутиновић оставили су добок траг у нашем фубалу.
1SPECPRIZNJANJASOSTARUDIOVICICIVKOVICBATEZ2Душан Ивковић је као кошаркашки стручњак са репрезентацијом освојио светско злато 1990. и олимпијско сребро 1988. као и три европска злата (1989, 1991, 1995). Са клубовима је освојио све што се освојити може! Са Партизаном је, на пример,  1979. освојио првенство, куп и Куп Кораћа, а са Олимпјакосом 1997. и 2012. грчко првенство и Евро лигу.
- Мој посао је тимски и у свим мојим успесима велики удео имају играчи, тренери, спортски радници и пријатељи кошарке са којима сам сарађивао и у клубовима а и у репрезентацији – рекао је Душан Ивковић.-   Посебно морам да истакнем златне генерације наше кошарке са којима сам освајао трофеје, да није било њих не би било ни овог признања.
У радном делу седнице усвојене су једногласно измене статута Спортског савеза Србије које су се односиле на начин кандидивања и избор председника и генералног секретара. Присуствовало су 102 од укупног скупштинског тела које броји 204 делегата. За одлучивање је било довољно присуство 68 делегата. Једногласно је за генералног секретара изабран прослављени одбојкаш Владимир Батез који је од оставке др Данета Корице у октобру вршио дужност првог оперативца Спортског савеза Србије.
Др Данету Корици, који је 13 година био генерални секретар Спортског савеза Србије  уручена је пригодна захвалница за, како је истакао председник Аклександар Шоштар, „изузетан рад  који је уткан у развој и успехе Спортског савеза Србије“. Др Дане Корица остаје у Спортском савезу Србије као саветник председника и у пригодној беседи захвалио се делегатима, члановима Управног одбора и сарадницима на досадашњој сарадњи:
1SPECPIRZNJANJAZAHVALNICAKORICI- Спортски савез Србоје је заузео место које му припада у српском спорту и у сарадњи са Министарством омладине и спорта Србије, Олимпијским комитетом Србије и Заводом за спор и медицину спорта наставиће да развија и унапређује наш спорт чији нас успеси радују али и мотивишу да наставимо да радимо.
Владимир Батез се захвалио делегатима на поверењу и истакао:
- Велику подршку и разумевање имам и од председника Александра Шоштара и доскорашњег генералног секретара др Данета Корице и сигуран сма да ћемо сви заједно,  у сарадњи са Министарством омладине и спорта Србије и ОКС успешно радити, као и до сада,  за добробит наших спортиста, спортских радника, клубова и организација.
Усвојен је и извештај о раду између две седнице Скупштине Спортског савеза Србије.  Истакнуто је да је највећа невладина организација на Балкану, Спортски савез Србије помогла клубовима да успешно заврше евиденционе пријаве Министарству омладине и спорта Србије,  одржано је неколико веома успелих акција „Шта тренираш“, представници Спортског савеза Србије приствовали су тркама за Крос РТС и атлеским тркама, као и МОСИ у Прибоју. Усвојена је и „Брајтонска декларација“ о положају и улози жена у спорту.  Издато је више публикација о категоризацији спрортсита и спортова, календар такмичења и великих међународних догађајима а круна издавачке делатности је „Монографија Спортског савеза Србије“. После Петровца на Млави и Новог Сада наставиће се добра пракса организовања седница Управног одбора Спортског савеза Србије  у другим градовима. Са Индонезијом је потписан меморандум о сарадњи којим се предвиђа  размена стручњака и спортиста.

извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 новембар 2013 22:54
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани