Logo
Одштампајте ову страницу

Бранковић и Димитријевић нај секретари у Србији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1seminarzasekretaredimitrijevicsapriznanjem2БЕОГРАД - Слободан Бранковић, генерални секретар Атлетског савеза Србије и Иван Димитријевић генерални секретар Спортског савеза Косовске Митровице примили су  годишња признања Спортског савеза Србије за најбоље секретаре гранских и општинских савеза Србије на пригодној свечаности у току осмог националног Семинара за стручно усавршавање спортских радника у систему спорта Србије.


Признање је Димитријевићу уручио Јасминко Поздерац директор Завода за спорт и медицину спорта у присуству Владимира Батеза генералног секретара Спортског савезе Србије и др Данета Корице саветника у Спортском савезу Србије. Због неодложних обавеза Слбодан Бранковић није могао да присуствује свечаности и уместо њега признање је примио Бранко Бошковић из Атлетског савеза Србије. Уручили су га Александар Шоштар, председник Спортског савеза Србије и Драган Атанасов заменик министра омладине и спорта.
Великом броју генералних секретара (тражила се “столица више”, па су неки чак и стајали) обратили су се Александар Шоштар председник Спортског савеза Србије, Драган Атанасов заменик министра омладине и спорта и Јасминко Поздерац директор Завода за спорт и медицину спорта Србије.
Семинара за стручно усавршаване спортских радника у систему спорта Србије организовали су, веома успешно, Спортски савез Србије и Завод за спорт и медицину спорта Србије уз, као је истакао Александар Шоштар у уводној речи, „велику и драгоцену подршку Министарства омладине и спорта Србије“.
1seminarzasekretareboskovicumestobrankovcausrediniВања Удовичић министар омладине и спорта Србије био је спречен неодложним обавезама да отвори семинар.
Семинар је обрадио велики број веома интересантних и актуелних тема: “Коментар зборника подзаконских аката (правилника) МОС” (проф. др Ненад Ђурђевић), “Стратегија развоја спорта 2014-2019” и “Улога гранских спортских савеза и општинских спортских свеза у процесу спречавања негативних појава на спортским приредбама” (Драган Атанасов, помоћник министра за омаидну и спорт), “Искуства из праксе на стручном оспособљавању кадрова и лиценцирању спортских стручњака и стручњака у спорту” (проф. др Душан Перић), “Значај и улога националне категоризације спортских објеката МОС” (Загорка Петровић-Златановић –Гигић) и “Матичне евиденције” (Предраг Бићанин, шеф ИНДОК-одељења Завода за спорт и медицину спорта).
Одржане су и две радионице. У првој теме су биле “Улога и начин функционисања територијалних спортских савеза у складу са Законом о спорту” са посебеним освртом на програме и правилнике о категоризацији, финансирању и коришћењу спортских објеката (др Дане Корица, саветник председника Спортског савеза Србије) и “Методолошко упутство за подношење завршног извештаја о реализацији програма МОС” (Никола Малетић).
У другој, на тему “Жене и спорт” говорила је Роксанда Атанасов председник Комисије “Жене и спорт” Спортског савеза Србије док је Славен Радоњић из Спортског савеза Србије обрадио тему “Основна упутства и процес израде и усвајања плана јавних набавки  успортским организацијама”.
По завршетку, одржан је и округли сто на коме су учесници семинара кроз разговор добили одговоре од предавача на бројна и веома интересантно питања из области које су обрађиване.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 03 децембар 2013 14:34
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015