Logo
Одштампајте ову страницу

Зекавица 10, Станковић 11. у пустињи Катара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1CCN3PREDSTAVLJANJETIMANASTARTUМАДИНАТ АЛ ШАМАЛ - Друга етапа трке “Тур оф Ал Зубарах” у Катару (категорија 2.2) вожена је на стази између Ал Тахире и Мидине Ал Шамала  кроз пустињу и по јаком ветру. Девето место припало је госту из чачанског Борца у екипи ЦЦН Металца Јовану Зекавици а десето Марку Станковићу, репрезентативцу ЦЦН Металца. Имали су пет секунди слабије време од победника Јусуфа Мухамеда Мирзе (Уједињени Арапски Емирати, национални тим) који је стазу од 127,5 км прешао за 2:48,54 часова и тријумфовао у спринту шесторице бициклиста. Друго  место припло је Роману ван Адену (Аустралија)  а треће Аустријанцу Мартину Вајсу (национални тим). Трећи возач краљевачког тима Милош Борисављевић завршио је другу етапу на 47. месту у конкуренцији 78 бициклиста колико је стигло на циљ, са 1,01 минут заостатка.


- Честитке нашим бициклистима на храброј и упорној вожњи кроз пустињу. Зекавица и Борисвљевић, који су у Катар дошли из хладноће па ипак одлично возе,  су на несрећу по јаком ветру имали дефекте у  тренутку када је одлазила група од око 30 бициклиста – каже тренер ЦЦН Метаца Радиша Чубрић.- Потом је настала прва јурњава кроз пустињу, пуних 100 км су бегунци држали растојање али су уловљени  и на крају је исход био  повољан по нас, имали смо двојицу возача у првих десет, Закавицу и Станковића а Борисаваљевић је нешто заостао. Поново је тријумфовао победник прве етапе Мирза. Аустријанац Мартин Вајс опет је био трећи. Аустријанци су право изненађење. И они су „из снега“ дошли на пустињски песак, али се одлично носе са веома јаким екипама и држе прво место у пласману тимова, где је ЦЦН Металац осми. Иначе, старт је био на месту на коме се  традиционално окупљају љубитељи соколарства и где се одржавају чувена такмичење соколова у лову на ситну дивљач.
У генералном пласману Мирза је учврстио вођство са временом 5:30,16 часова. Вајс на другом месту има 17 секунди заостатка, док је Владимир Тујчиев (Узбегистан) трећи са 21 секундом слабијим временом. Српски бициклисти су направили велики скок у укупном пласману: Станковић је са 28. места дошао на 16. и има 2,01 минута слабије време, Зекавица је сада 25. (био 30) и има 2,41 минут заостатка, док је Борисављевић са 58. места дошао на 43. и заостаје 5,22 минута.
У првој етапи одустали су због дефекта млади бициклисти ЦЦН Металца Марко Полумирац и Милош Стојановић.
Последња, трећа етапа, возиће се 7. децембра, три велика круга око Дохе укупно 120 км.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 06 децембар 2013 18:25
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015