Logo
Одштампајте ову страницу

Најтраженији појмови на интернету у 2013. години

Оцените овај чланак
(3 гласова)

krstaricaaaaБЕОГРАД – Појмови facebook, курир и вести – три су најтраженије речи на интернету у 2013. у Србији, показало је истраживање Крстарице, највећег српског интернет претраживача.

Истраживање је традиционално спроведено на узорку од 2,2 милиона посетилаца а ови појмови указују на наша свакодневна интересовања и промене у животу.

Према појмовима које посетиоци на Крстарици траже, може се наслутити шта заокупља њихову пажњу: годинама је на првом месту Фејсбук, што јасно указује да се још више удаљавамо једни од других и да нам је лакше да пошаљемо поруку или сличицу него да окренемо телефон, јер нисмо баш сигурни да ће са друге стране особа и одговорити. Мање разговарамо.

Сва чула су нам окренута вестима, а вести само стижу из минута у минут , тако да се такви сајтови много више посећују него прошле године. Посетиоци најчешће читају "Курир", јер је то најтраженији појам од дневних листова. Чита се и "Информер", као нови лист на тржишту, а листови "Вечерње новости", "Политика" и "Блиц" се читају мање него прошле године. Од осталих медија на листи је "Свет", као и РТС, који се и даље гледа, без обзира на све већи број нових телевизија.

Секс је као и увек при врху интересовања, али на осмом потиснутом месту.

Више је интересовања за хороскопом и сановником, као да се све више верује у недокучиви свет маштања.
Од иностраних сервиса посетиоци доста користе Google, Gmail, YouTube и Yahoo. Као да ови инострани гиганти прво траже нас, како бисмо ми после тражили њих, јер данас без њих не можемо.

Списак најтраженијих појмова на интернету у 2013. години:

1. facebook
2. курир
3. вести
4. google
5. посао
6. информер
7. временска прогноза
8. секс
9. хороскоп
10. сановник
11. gmail
12. свет
13. yahoo
14. вечерње новости
15. youtube
16. игрице
17. политика
18. речник
19. лото
20. НБС
21. кувар
22. ртс
23. блиц
24. преводилац
25. поштанска штедионица

Више информација о Крстарици можете да пронађете на адреси: http://info.krstarica.com

                                                                                                                     Извор: Кућа добрих вести/Интернет Крстарица 


Последњи пут измењено петак, 27 децембар 2013 01:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015