Logo
Одштампајте ову страницу

Да ли интернет може бити на ћирилици?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

RNIDSБЕОГРАД – Регистар националног интернет домена (РНИДС) трибином „Ћирилица и интернет“, 27. јануара обележава две године постојања домена .срб

Које је место ћирилице на интернету и у свету виртуелне комуникације? О овој теми говориће се на трибини заказаној за понедељак, 27. јануара, од 13 часова коју РНИДС организује у сарадњи са Центром за промоцију науке (ЦПН).
Ова панел-дискусија о употреби ћирилице на интернету одржаће се у просторијама бивше Робне куће Београд, Кнез Михаилова 5, где су Београђани до прошле недеље могли да посете изложбу „Шума знања“.
Трибину се организује поводом две године постојања .срб домена на интернету.

Тема панел-дискусије је ћирилица као глобални феномен, која се на интернету појавила кад и остала нелатинична писма. Кроз дискусију ће бити осветљени неки од аспеката коришћења ћирилице у виртуелној комуникацији, како у Србији тако и у свету.
Међу учесницима су Биљана Дојчиновић, професорка Филолошког факултета у Београду и руководилац пројекта „Књиженство“, Жарко Мијајловић, редовни професор Математичког факултета у Београду, Вернер Штауб, сувласник Axone Services & Développement SA (Швајцарска), члан Извршног одбора CORE Association (домени .сайт и .онлайн), Миленко Васић, ИТ новинар и сарадник Одборa за стандардизацију српског језика САНУ и Душан Стојичевић, председник Управног одбора РНИДС.
                                                                                                          Извор: Кућа добрих вести/РНИДС




Последњи пут измењено четвртак, 23 јануар 2014 23:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015