Logo
Одштампајте ову страницу

Жeљко Вујиновић на челу српског „Мајкрософта“

Оцените овај чланак
(5 гласова)

zeljko-vujnovicБЕОГРАД – Светски софтверски и комуникациони лидер „Мајкрософт“ објавио је да је Жељко Вујиновић нови генерални директор ове компаније у Србији. Вујиновић се данас придружио тиму и преузео функцију од Андреаса Хартла, вршиоца дужности генералног директора.

Деценија успеха

Жељко Вујиновић има више од десет година искуства у области информационих технологија. Почетак каријере започео је у сјајним домаћим компанијама као што су САГА и МДС Информатички инжењеринг, у којима је био задужен за дефинисање стратегија из технолошке перспективе.
Пре „Мајкрософта“, радио је у компанији ИБМ, где је почео као сениор ИСС консултант за Адриа регију. После четири године каријере у овој компанији, дошао је до позиције генералног директора за Србију, Црну Гору, Македонију и Албанију, у оквиру које је био задужен за развој тржишта и вођење пословања у овим земљама.
- Препознат као веома организован ИТ професионалац и менаџер пословања са више од 10 година искуства, Жељко Вујиновић је одличан избор за ову позицију, наглашава Такуја Хирано, генерални менаџер за Мултикантри регион Централне и Источне Европе у „Мајкрософту“.

 

Прилика за развој

Он истиче да је „Мајкрософт Србија“ веома важна тачка на европској технолошкој мапи и додаје да је сигуран да ће Вујиновић наставити сјајан рад својих претходника.
- Веома сам узбуђен што се прикључујем сјајном тиму српског „Мајкрософта“, одговара Вујиновић. – Сигуран сам да ће ово бити успешан наставак моје пословне каријере и радујем се прилици да наставим да развијам бизнис компаније у једном од најбрже растућих ИТ тржишта на свету.
Тренутни в.д. генералног директора Андреас Хартл почео је каријеру у „Мајкрософту“ пре 16 година. Хартл је, иначе, извршни директор за мултирегион Централне и Источне Европе, који покрива 25 земаља. Пре „Мајкрософта“, радио је у инжењерингу софтвера и хардвера у Немачкој и Аустралији. Студирао је у Минхену и мастер је електо-инжењеринга. Након четворонедељног прелазног периода, Хартл ће наставити своју улогу извршног директора.

 

Извор: Кућа добрих вести
Фото: Мајкрософт


Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Најновије од Снежана Молдован

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015