Кућа Добрих Вести

Login

Смиљанић, Амановић и Србија воде на "ВН Пераци"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1vnperacismiljanic2БЕОГРАД - Немања Смиљанић, бронзани са јуниорског ЕШ прошле године, води у омладинској конкурнцији после првог дана”Велике награде Пераци” у гађању глинених голубова – трап на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово” са 72 голуба (од 75 могућих). Други је у конкуренцији 11 јуниора српски млади ас Борко Васиљеви са 67 голубова док је трећи М. Кирлов из Бугарске са 66 голубова.


 У сениорској конкуренцнији у дисциплини трап учествује 36 стрелаца  и после прве три серије од по 25 голубова у вођству је Илнам Јавуз из Турске са 73 голуба, испред Дениса  Ватовца (Словенија) са 72 и Демиса Јонескуоа (Румунија) са 70 голубова. Најбоље пласирани српски стрелац је Зоран Јакшић на  шестом месту са  69 голубова.
Репрезентација Србије води у конкуренцији осам екипа са 207 голубова (Смиљанић, Јакшић, А. Иванковић), испред Румуније са 199 и Турске са 193 голуба.
У скиту, српски стрелац Јован Амановић је тренутно први у конкуренцији петорице такмичара са 69 голубова. На другом месту са голубом мање је други српски представник Горан Стојадиновић, док је трећи Илија Кирилов (Бугарска) са 63 голуба.
У трапу за жене српска такмичарка Николина Благојевић је друга са 32 голуба. Води Мачек (Словенија) са 42 голуба, трећа је Дуана Рацу (Румунија) са 23 голуба.
Традиционални турнир организује Стрељачки савез за летеће мете Србије у оквиру свог програма који подржава Министарство омладине и спорта Србије. Учествује 55 стрелаца из Словеније, Србије, Црне Горе, БИХ, Италије, Румуније, Бугарске и Русије. Турнир се завршава у недељу 20. јула.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 јул 2014 18:08
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија