Кућа Добрих Вести

Login

Срећан пут младим олимпијцима у Нанкинг

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1OINANKINGSVIZAJEDNOБЕОГРАД - Српски млади олимпијци испраћени су на свечаности у хотелу „Краун плаза“ у Београду на друге летње Олимпијске игре младих у кинеском граду Нанкингу од 16. до 18. авагуста. Србија ће имати 24 учесника у 12 спортова.


Завршне припреме младих српских спортиста спровели су на Бледу, пут Нанинга полазе 11. августа.
- На припремама су вредно радили, али је било времена и за дружење. Имамо тим на који можемо да будемо поносни, са много младих спортиста који су већ показали да су шампионског кова – рекао је Дамир Штајнер шеф мисије у Нанкингу.- Користим прилику да се захвалим свим нашим партнерима, од којих је свакако најзначајнији Министарство омладине и спорта Србије, као и свим члановима спонзорског пула Олимпијског комитета Србије на доприносу у стварању услова за развој младих олимпијаца Србије и на подршци злата вредној!
Уз такмичења у Нанкингу ће се млади олимпијци имати прилику и да упознају бројне врхунске асове, освајаче олимпијских и светских медаља, међу којима ће у оквиру програма “Узор младим спортистима”  бити и олимпијска вицешампионка из Лондона Ивана Максимовић. Поред такмичарског, обухватају и културно-образовни део али и дружење са вршњацима из других земаља и упознавање са њиховом   културом  и обичајима , али и ће представити и културу наше земље. Део онога што су научили  у току прирема на Бледу , а што ће показати својим вршњацима у Нанџингу, спортисти су демонстрирали и на промоцији.
Пливач Велимир Стјепановић, који је носио заставу Србије на отварању првих Олимпијских игара младих у Сингапуру 2010. и био наш најуспешнији спортиста са две освојене медаље, предао је заставу тенисерки Ивани Јоровић којој ће бити барјактар у Нанкингу.
1OINANKINGstrelciУ Нанкингу, Србију ће представљати – атлетика: Атина Камаси (бацање копља), Јасмина Пругинић (2.000 м стипл), бадминтон: Драгослав Петровић, бициклизам: Јелена Ерић, Милица Ракић, Душан Рајовић, Александар Роман, дизање тегова: Тамаш Кајдочи (преко 85кг), џудо: Немања Мајдов  (до 81 кг), Теа  Тинтор (до 63кг), кајак К-1: Бојан Милинковић, пливање: Нађа Величковић, Јована Ђурић, Вук Челић, Урош Николић, стрељаштво: Милица Бабић и Андрија Миловановић, теквондо: Тијана Богдановић (до 55 кг), Милош Шућур (до 63 кг), Игор Глишин  (преко 73кг), тенис: Ивана Јоровић и Петар Чонкић, рвање: Јован Калаба (85кг) и веслање: Зоран Рајић  (скиф).
У Нанкингу ће се млади спортисти такмичити стреличарству, гимнастици, атлетици, бадминтону, кошарци (три на три), одбојци, боксу, кајаку и кауну, бициклизму, скоковима у воду, коњичком спорту, мачевању, фудбалу, голфу, рукомету, хокеју на трави, џудоу, модерном петобоју, ритимичкој гимнастици, веслању, рагбију, једрењу, стрељаштву, пливању, стоном тенису, теквондоу, тенису, триталону, дизању тегова и рвању.
На првим летњим Олимпијским играма младих у Сингапуру 2010. Србија је имала 32 учесника у шест индивидуалних и два екипна спорта. Освојене су три медаље, злато: кошаркаши (три на три) сребро: Велимир Стјепановић (пливање, 100 м краул) и бронза: Велимир Стјепановић (пливање, 100  м бетерфлај).
Навијачи ће  моћи ће да прате резултате олимпијског тима Србије путем мобилне апликације коју је креирао Олимпијски комитет Србије у сарадњи са својим спонзором и спонзором Међународног олимпијског комитета, компанијом АТОС. Апликација је прилагођена андроид, ИОС и виндоуз  платформи.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 август 2014 16:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија