Кућа Добрих Вести

Login

Шампионке света допутовале у Београд

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1docek2БЕОГРАД - Чланице женске репрезентације Србије ваздушним пиштољем, шампионке света, Јасна Шекарић, Зорана Аруновић, Бобана Величковић са тренерима  репрезентације Јелнеом Аруновић и Бобаном Марковићем допутовале су из Гранаде са 51. Шампионата света у стрељаштву.


 На аеродрому у Београду дочекли су их Обрад Стевановић потпредседник СС Србрије, Миле Ђапић председник Стрељачког савеза Београда, бројни стрељачки радници, чланови породица и пријатељи стрељачког спорта.
- Од 2010. смо заједно, освојиле смо три европска злата и сада и светско и дишемо као једна – рекла је Јасна Шекарић која је освојила и олимпијску визу за Рио.- Искрено, нисам толико веровала у себе, колико сам веровала у Зорану и Бобану не само да буду добре за екипу него и да да могу да уђу у финале, јер знам како су гађале на припремама. На Првенству Европе у Бреши 2011. све три смо биле у финалу, ово је била прилика да тај подвиг поновимо на Шампионату света, али на жалост, жеља нам се није испунила. Са друге стране све три смо уједначено и добро гађале а то је неопходно ако се жели светска најсјајнија медаља. Победиле смо неке од најјачих репрезентација света, сада смо ми најбоље! Ако будем учествовала  у Рију, трудићу се да се добро припремим и зашто да не, можда буде и  медаља! Биће то моје осме олимпијске игре и тиме ћу ући и у  историју стрељачког спорта што је велика част.
1doceksanavijacimaifunkcionerimaЗорана Аруновић је после крађе аутомобила три дана пред полазак у Гранаду, у коме су јој биле стрељачке ципеле, гађала у позајмљеним од Срђана Јовановића и то број мањим:
-Имам „петни трн“ и муку мучим са обућом тако да сам у позајмљеним ципелама тешко и лоше гађала МК пиштољем. Прибојавала сам се такмичења ваздушним пиштољем, нисам хтела ни да знам шта су отпуцале Јасна и Бобана, трудила сам се само  да постигнем добар резултат и завршетак је био као на филму са хепи ендом: постале смо светске шампионке и освојиле једину златну медаљу која нам је недостајала.  Ни једна екипа у свету нема дух какав има наша, знамо се, дружимо се на такмичењима али и у слободно време, имамо исте циљеве у спорту и обећавам да ћемо се заједно још радовати... Јасна Шакарић је још једном доказала да је „жена змај“. После једног периода када резултатски није била она права Јасна, вратила се и само људи који су били близу ње у протеклих неколико месеци, знају колико је снаге, воље и рада уложила у овај резултат. Хвала и Јасни и Бобани на подршци и бодрењу, поготово после слабог резултата малим калибром. Без тога не би било ни ове медаље...
Бобана Величковић се у име златне репрезентације захвалила Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, клубовима, тренерима и Стрељачком савезу Србије на изузетној подршци у припремама за Гранаду:
1docek3- Пет година смо заједно, освојили смо четири европске – три златне и бронзану и једну светску најсјајнију медаљу и  доказале да смо најбоље у свету. Све најлепше што ми се догодило у мојој сениорској каријери везано је за Јасну и Зорану. Ова медаља нам је  шлаг на торти  и награда за огроман труд који смо уложиле све три  и наши тренери. Пресрећна сам због ње.
У дану када су постале шампионке света кошаркаши су победили  Француску и пласирали се у финале првенства света, али ни једна није стигла да гледа утакмицу:
- Једноставно није било времена, касно смо дошле са стрелишта, морале смо на вечеру и утакмица је скоро прошла – објаснила је Зорана Аруновић - Наравно, биле смо пресрећне због тог успеха.
На 51. Шампионату света у Гранди, који траје до 20. септембра, српски стрелци су освојили три медаље и две олимпијске визе за Рио 2016. Златну медаљу освојила је женска репрезентација ваздушним пиштољем (Шекарић, З. Аруновић, Величковић) док су две бронзане медаље припале женској репрезентацији ваздушном пушком (Максимовић, Бисерчић, Аруновић) и мушкој репрезентацији МК пушком 60 метака лежећи (Плетикосић, Себић, Миросављев).
Олимпјску визу донеле су Јасна Шекарић ваздушним пиштољем и Андреа Арсовић ваздушном пушком. Стрељачки спорт је први спорт у Србиј чији су спортисти испунили норме.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 14 септембар 2014 20:14
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија