Logo
Одштампајте ову страницу

Друга конференција wwvrsac: Freelance као извор прихода

Оцените овај чланак
(7 гласова)

 

vrsaccccccВРШАЦ - Другу годину за редом у Вршцу ће се одржати конференција о пословању на интернету wwvrsac.

 

Хотел „Вила“ 31. октобра и 1. новембра поново ће угостити све учеснике заинтересоване да чују више о томе на који начин функционише рад преко интернета, из искуства оних који годинама већ раде на тај начин.


Главни предавачи овогодишње конференције wwvrsac су Катрин Хиплер (Katrin Hippler), Senior marketing manager Elance/oDesk, Драгана Ђермановић (ПР Pepper) и Срђан Ерцег (HUGE Media).


У другом блоку – Freelance говориће Јелена Радовановић, о својим искуствима са Elance платформом, Горан Бајазетов о свом путу од freelance начина рада до оснивања сопствене агенције, и породица Симоновић, ауторка текста са супругом Драганом, о својој „канцеларији“ коју селе са собом свуда где има бежичног интернета.


У Outsourcing блоку Горан Пилиповић говориће о пословању компаније First Beat Media, Бојан Симишић о компанији Whale Shark Studio, трећој међу Elance компанијама у категорији Дизајн и мултимедија, а Јан Долинај о outsourcingu као начину пословања.


У Startup блоку Адријан Ђура представиће новосадску агенцију Eipix, једну од највећих светских произвођача HOPA игара. У овом блоку говориће и Вукан Симић, као и браћа Дивљак.


Информације WWWVrsac конференцији можете пратити на званичној вeб страници као и на Фејсбуку.
Утиске са прошлогодишње конференције прочитајте у тексту о wwvršac 2013

 

Велика заинтересованост за конференцију


Један од ораганизатора, Иван Ћосић (агенција Plain&Hill), на питање шта је био најснажнији утисак са прошлогодишње конференције одговорио је:

 

"Најснажнији утисак са прошлогодишње конференције била је заинтересованост људи за тематику и чињеница да смо ѕа веома кратко време „распродали“ све смештајне капацитете. Такође, до саме конференције могли смо само да претпоставимо број људи који се баве оваквим пословима у Вршцу, а њихов одазив конференцији је био свакако за похвалу".


"Трећа ствар коју смо само ,загребали, а волео бих да на томе буде више фокуса ове године, је улога локалних самоуправа у формирању услова за развој ICT сектора. Прошле године смо имали представнике Књажевца, Бачког Петровца и Владимираца, велео бих да ове године њих буде више, те бисмо на трећој конференцији', на пример, могли да направимо keynote блок потпуно посвећен креирању услова за развој ИТ сектора". 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 24 септембар 2014 10:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015