Кућа Добрих Вести

Login

Седам српских клубова у међународним куповима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1MEDJKUPOVIPIONIRБЕОГРАД - Седам српских клубова пријављено је за три међународна купа  који ће се одиграти идуће седмице.


У Светском купу (Купу шампиона) играће у женској конкуренцији Пионир из Суботице а у мушкој Београд. На стазе куглане у Коблаху у Аустрији од 30. септембра до 4. октобра бориће се за тутуле и пласман у Лигу шампиона десет женских и 14 мушких екипа. Пионир је лане у Апатину био трећи, а Београд четврти.  Освајачи медља прошле године били су код дама Викторија  Бамберг (Немачка), Цеље (Словенија) и Пионир Суботица (Србија) и код мушкараца Ротвајс (Немачка), Спорт Подбрезова (Словачка) и Зепрешић (Хрватска).
У Купу Европе, у коме играју национални вицешампиони, Србија  ће на стазама куглане у Вараждину у Хрватској од 29. септембра до 4. октобра имати два представника Срем из Руме у женској и Ниш пут у мушкој конкуренцији.  Пријављено је 11 женских и 14 мушких екипа. Лане су медаље освојили у женској конкуренцији Ракосеги (Мађарска), Млака  Ријека (Хрватска) и Електро Ромгас Тргу Муреш (Румунија)  док су код мушкараца најбољи били Сегедин (Мађарска), Задар (Хравтска) и Викториј из Бамберга (Немачка).
Куп НБЦ Федерације, чији ће домаћин од 29. септембра до 4. октбра бити Еринген у Немачкој је најмасовније такмичење јер играју трећепласиране екипе из националних шампионата и најбољи из националних куп такмичења. Код жене Србију ће представљати зрењанински Кристал и Апатин, а код мушкараца Ниш пут. Прошле године Кристал је био осми. Учествоваће 15 женских и 25 мушких тимова. У женској конкуренцији 2013. најбољи су били Лидолхајм (Немачка), Валаске Мезирици (Чешка) и Истра Пореч (Хрватска), док  су у мушкој конкуренцији славили куглаши Нојмаркта (Италија) испред скопског Макпетрола и мађарског Ференцвароша.
1MEDJKUPOVIBEOGRADСрпски клубови забележили су до сада много добрих пласмана у овим такмичењима. У Светском купу, женска екипа суботичког Пионира је 2012. била друга, 2010. и 2103. трећа, а 2008. и 2011. четврта. У мушкој конкуренцији Кордун Дунав осигурање из Кљајићева био је трећи 1997. у Аугзбургу, а овај подвиг поновио је и сјајни тим Београда „Поштанске штедионице“ 2009. у Будимпешти. Београд је 2013  у Апатину био четврти.
У Европском купу, српско куглање имало је много успеха: 2000. у Скопљу женска екипа новобечејског Јединства освојила је прво место, мушки тим Металца из Горњег Милановца био је други 2002. у Прерову и трећи у Осијеку 2003, женски тим Пионира био је 1997. у Хунедоари трећи, док су куглаши Ниш пута 2009. у Скопљу такође заузели треће место. Четврта места освајали су мушка селекција Црвене звезде 1998. у Клагенфурту, женска екипа Пионира 2005. у Коблаху, женска екипа новобечејског Јединства 2012. у Апатину  и мушки тим Сенте Виса пром такође 2012. у Апатину.
У Купу НБЦ федерације, женска екипа СПЦ Војводине је 2005. у Новом Саду била друга, баш као и мушки тим Београд „Поштанска штедионица“  2007. у Аугзбургу и мушки тим Партизана 2012. у Бањалуци.  Мушки тим Јединства из Новог Бечеја је 2002. у првом Купу НБЦ у Шкопауу у Немачкој заузео треће место.

 Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 27 септембар 2014 18:00
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија