Кућа Добрих Вести

Login

Анонимност на интернету – дебата у Медија центру

Оцените овај чланак
(6 гласова)

anonimnostttttttБЕОГРАД - Медија центар Београд двадесет година свог постојања обележава низом дебата о проблемима слободе изражавања и права на обавештеност у Србији под заједничким називом Грађани за медије – За наредних 20 година.


У четвртак, 2. октобра са почетком у 12 часова у својим просторијама организоваће дебату на тему „Анонимност на интернету“.


Да ли је анонимност на интернету људско право? Које су границе слободе изражавања? - Постоји ли заиста анонимност на интернету? Како је у српском законодавству регулисана ова проблематика? Како помирити слободу изражавања и заштиту приватности; какву заштиту имају/требало би да имају грађани, посебно рањиве групе?


Да ли слобода и интерактивност могу да уништавају људске животе, да ли су се нпр. говор мржње и дискриминација повампирили у српској интернет сфери? Како и где повући границу између дозвољеног и недозвољеног у коментарима посетилаца/читалаца на медијским сајтовима, и како ту границу чувати тј. модерирати? Шта је то што онлајн заједница може сама да уради у овој области – саморегулација? Какве су светске праксе у вези са овом темом?


Све ово су питања о којима ће дебатовати са присутнима представници Мисије ОЕБС у Србији, Ђорђе Кривокапић из Шер Фондације (Share Fondacija), Зоран Станојевић уредник на РТС-у, Невена Ружић из Канцеларија повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Ђорђе Вукадиновић, филозоф и уредник портала Нова српска политичка мисао, Драгана Ђермановић, интернет консултант и Растислав Динић, филозоф и асистент на групи за филозофију Филозофског факултета у Нишу као и Срећко Шекељић, блогер и консултант за комуникације, најавио је Медија центар.


Реч је о трећој од укупно шест дебата Медија центра.


Пројекат „Грађани за медије – За наредних 20 година“ Медија центра реализује уз подршку Фондације за отворено друштво.


Панел је отворен за дискусију и питања присутних из публике и путем Твитера. Хаштаг догађаја је #razvojmedija.

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено недеља, 28 септембар 2014 11:03
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија