Кућа Добрих Вести

Login

Барета најбољи јуниор на "ВН Београда - меморијалу Милан Шотра"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1gpbeogradabaretadesnoБЕОГРАД - Јуниор Виктор Берета, који од ове сезоне гађа за Србију, освојио је прво место на “Великој награди Београда” другом “Меморијалу Милан Шотра” у гађању глинених голубова – трап одржаног на стрелишту “Бг спортског центра Ковилово” у спомен на Милана Шотру истакнутог стрелца, стрељачког радника, председника Стрељачког савеза за летеће мете Србије и градитеља стрелишта у Ковилову који је преминуо 2. октобра 2012.


У мечу за омладинско злато Барета је са  12:9 савладао Словака Михала Сламку док је Румун Марсел Молдовеану, освојио брзу савладавши српског стрелца Борка Васиљевића. Шесто место припало је још једном српском јуниору Ружићу.
 Пре финала најбољи је био Сламка са 117 голубова. Финале је вредело  94 голуба.
У сениорској конкуренцији у дисциплини трап славио је Јосип Гласновић (Хрватска) који је без промашаја гађао у финалу и са 15:11 савладао олимпијског шампиона из Пекинга Давида Костелецког (Чешка)! Треће место припало је Мати Нумели (Финска) који је био бољи од Саше Седмака (Хрватска) са 14:13. У полуфиналу са 14 голубова Костелецки одмах прошао у меч за злато, Седмак, Ј. Гласновић и Нумела имали су по 13 и распуцали са по једним метком за друго место у финалу финала. Прошао је Гласновић. Финале је било врло скупо чак 117 голубова. Пре финала Костелецки је био најбољи са 122 голуба. Српски стрелац Зоран Луки са 106 голубова освојио је 18. место.
Екино, славила је Чешка (Костелецки, Липтак, Данек) са 355, испред Хрватске ( (Ј. Гласновић, Седмак, А. Гласновић) са 350 и Словачке (Филиповић, Цавара, Ваш) са 339 голубова. Четврта је, у конкуренцији девет екипа, била Србија (Недић, Лукић, Б. Васиљевић) са 315 голубва
Најбољи ветеран био је Мати Нумела из Финске, испред Николе Марковића из Црне Горе и Владимира Ковачика (Словачка).
Код дама, у трапу славила је Нора Антиканен (Финска) са 68 голубова, друга је била Јасмина Мачек из Словеније са 63, а трећа Адела Фртангу (Румнија) са 57 голубова. Српска такмичарка Николина Благојевић, завршила је на шестом месту са 40, док је седма била Александра Маљковић са 38 голубова.
1GPBEOGRADATROJICANAJBOLJIHUSKITUЛеп успех у скиту забележио је освајањем другог места српски стрелац Горан Стојадиновић кога је у финалу победио Денис Резан из Молдавије са 11:10. Треће место припало је  Јовану Амановићу (Србија) који је победио Запријана Зарјанова (Бугарска) у мечу за бронзу са 12:8. Пето место припало је Ненаду Радовићу (Србија). Пре финала најбољи су били Амановић и Резан са по 106 голубова, трећи је био Стојадиновић са 104.
На заједничком ручку свих учесника, а било их је 84, 75 у трапу и деветорица у скиту из 14 земаља: Аустрије, Бугарске, Румуније, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Словачке, Чешке,Финске, Италије, Молдавије, Русије, Украјине и Србије, организатор Стрељачки савез за летеће мете Србије  поделио је учесничке меморијалне медаље. У име свих учесника захвалио се  Давид Костелецки и евоциро успомене на Милана Шотру уз обећање да ће се и догодине окупити у Ковилову. Велику помоћ Стрељачког савеза за летеће мете Србије пружио је у организацији Министрства омладине и спорта Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 октобар 2014 15:35
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија