Кућа Добрих Вести

Login

Јасмина Шољанин и Здравко Кресовић шампиони у спринту

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1sprintnajboljiБЕОГРАД - Куглашица београдског ЕДБ Јасмина Шољанин и куглаш новосадске Војводине Здравко Кресовић, освојили су сениорске шампионске титуле на Првенству Србије у спринту.


 На куглани у Београду, Јасмина Шољанин је у финалу савладала са 2:0 (107:97 и 96:90) Оливеру Чикош из  зрењанинског Баната. Две бронзе припале су Дијани Кормањош  и Славици Ђукић првотимкама новосадског Радничког!
У полуфиналу, Оливера Чикош је елиминисала на „златне кугле“ са 29:13 Дијану Кормањош пошто је у сетовима било 1:1. У другом полуфиналу, Јасмина Шољанин је са 2:0 победила Славицу Ђукић. Последњу шампионку Љиљану Френц (Кристал) избацила је у четвртфиналу Кормањош.
Кресовић је на куглани у Врбасу  у финалу са 2:0 савладао Бојана Кличарића из  Црвене звезде. Бронзе су припале Марку Антићу из Црвене звезде и Алексанадру Милинковићу из крагујевачког Водовода. У полуфиналу, Кресовић, који је у шампионату у сезони 2012 - 2013.  био трећи, савладао је после „златних кугли“ Милинковића (20:13) јер је у сетовима било 1:1. Кличарић,  „бронзани“  на прошлом шампионату, избацио је Антића  такође после „златних кугли“ (20:15) пошто је у сетовима било 1:1.
У Београду је судила Снежана Јажић, у Врбасу Мирко Чуквас.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 30 новембар 2014 00:38
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија