Кућа Добрих Вести

Login

Италији злато флоретом

Оцените овај чланак
(0 гласова)

italija-macevanje-uvodnaЛОНДОН - Мачеваоци Италије освојили су екипно злато на олимпијском турниру у Лондону у дисциплини флорет савладавши Јапан са 45:39. Јапанцима је ово прва екипна медаља у овој дисциплини.

У мечу за бронзу, Немачка је победила САД је са 45:27.

Италији је ово 14. медаља у флоретом на олимпјским играма! Имају седам златних, шест сребних и једну бронзану. Прву медаљу и то златну су освојили на првом турниру 1920. у Антверпену, последњу пре Лондона 2004. у Атини. У Пекингу ова дисциплина није одржана.

У репрезенатацији су били Балдини, Авола, Касара и Аспроманте. Мачевалачки турнир у Лондону је завршен. Италија је најуспешнија нација са седам медаља (три златне, две сребре и две бронзане), Кореја је друга са шест трофеја (2 – 1- 3) а Кина трећа са 3 (1 - 0 -1). Укупно 13 нација је освајало трофеје.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 август 2012 14:55
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија