Кућа Добрих Вести

Login

А. Иванковић други, Васиљевић трећи на “Купу мимозе”

Оцените овај чланак
(1 Глас)


1KUPMIMOZEPRVATRIХЕРЦЕГ НОВИ - Александар Иванковић стрелац на глинене голубове – трап из клуба Барајево освојио је друго место, док је млади репрезентативац Србије Борко Васиљевић из београдског Рикошета заузео треће место на традиционалном седмом “Купу мимозе” на стрелишту Камено код Херцег Новог. Победио је Никола Перишић из клуба Херцег Нови, који је са Мркајићем и Рацковићем освојио и екипну титулу. Учествовало је 29 стрелаца из 12 клубова из Србије, Русије, Хрватске, БиХ и Црне Горе.


Квалфикациони део на првом месту завршио је српски репрезентативац искусни ас Пера Недић (Јединство трап, Стара Пазова) испред домаћих стрелаца Перишића и Мркајића.  Такмичење је одржано по јаком јужном ветру и киши па су резултати били далеко од очекиваних, скоро и да није било серије са 20 и више погодака…
У полуфиналу је Перишић био најбољи са 12 голубова,  док се други финалиста добио распуцавањем у коме су учествовала тројица стрелаца са девет погодака (А. Иванковић, Б. Васиљевић, Д. Мркајић). Првог додатног голуба погодио је Александар Иванковић и пласирао се у финале финале, док су се за бронзу борили Борко Васиљевић и Мркајић.
У дуелу за пехар победника “Купа мимозе”, Перишић је лакше него се очекивало савладао Александра Иванковића са 12:3. У мечу за треће место, Борко Васиљевић је победио Драгана Мркајића са 11:8. Пети  је био Драгослав Рацковић (Х. Нови) са осам погодака, док је Пера Недић (Стара Пазова) завршио на шестом месту са четири поготка.
Леп пласман је друго место Јединства трап из  Старе Пазове (Рожек, Недић, Ћосић), док је трећа била слекција  П. Т. трап (З. Радисављевић, Б.Васиљевић и З. Чешко).

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија