Кућа Добрих Вести

Login

Нова победа ватерполиста Србије

Оцените овај чланак
(0 гласова)

vat-uvodnaЛОНДОН, 6. августа - Ватерполо репрезентација Србије састаће се у четвртфиналу олимпијског турнира у Лондону са селекцијом Аустралије, пошто је данас у последњем колу такмичења по групама савладала Румунију са 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3).

Србија је зауела прво место у групи без изгубљеног бода.

Стрелци за Србију били су: Никић и Митровић по 3, Пралаиновић 2, Филиповић, Гоцић, Д. Пијетловић и Удовичић по 1.

Ватерполисти Србије су рутински савладали недораслу екипу Румунију. Селектор Дејан Удовичић пружио је прилику свим играчима да заиграју, тако да ће прва постава одморна дочекати сусрет против Аустралије.

У другом мечу Б групе, Мађари су победили САД са 11:6.

Остаје јопш да се одигра меч Велика Британија – Црна Гора.

У А групи у последњем петом колу постигнути су резултати: Хрватска – Казахстан 12:4, Аустралија – Грчка 13:8. У касним вечерњим часовима је дуел Италија – Шпанија.

Четвртфинални дуели су на програму 8. августа.

Полуфанала ће се играти 10. августа, док ће финални меч и борба за треће место бити 12. августа.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 август 2012 17:44
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија