Кућа Добрих Вести

Login

На „Београдском сајму“ 3. маја борба за „Трофеј Чукарице“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1bicklizamjakovljevcitodosijevicpopovБЕОГРАД - Бициклистички клуб Чукарички уз подршку Секретеријата за спорт и омоладину Београда и „Београдског сајма“ организоваће у недељу 3. маја  у 11 часова, традиционалну трку младих бициклиста „Дани Београда – Трофеј Чукарице“ на затвореној кружној стази „Београдског сајма“, саопштено је на конференцији за медије у реномираном београдском хотелу „Ексцелзиор“.


- Секретеријат за спорт и омладину Београда подржава програме гранских градских савеза усмерене на младе а ова трка ће окупити најуспешније полетарце, млађе кадете и кадете из региона – истакао је Новица Тодосијевич из Секретеријата за спорт и омладину Београда.-  Бициклистички спорт је популаран међу младим Београђанима и сигуран сам да ће такмичење, које се поклопило са првомајским празницима привући и  бројне љубитеље овог спрта.
Небојша Попов, директор Чукаричког захвалио се „Београдском сајаму“ и истакао:
- Понудили су нам стазу, на којој смо и раније одржавали трке и значајна међународна такмичења, када год нема сајамских приредби и на тај начин изузетно подржали бициклистчки спорт. Улаз и паркирање су бесплатни и пошто метеоролози обећавају добро време, наша трка је  лепа прилика за породични излет до „Београдског сајма“. Захваљујемо се и  Секретаријату  за спорт и омладину Београда на подршци трци „Дани Београда - Трофеј Чукарице“, као и фирмама „Кнез петрол“, „Фестина“,  ДПЦ група  - Београд,  Прометеј - Нови Сад, Златбор градња, Призма, Транспортшпед, ресторан „Њу моментс“ и нарочито хотелу „Ексцелзиор“ и менаџеру Јелени Ивачковић на изузетном гостопримству.
1bicklizamivackovicipopovНа трци ће учествовати 13  екипа из Србије – Металац (Краљево), Авала, Чукарички, Црвена звезда, Валекс (сви из Београда) Једнота (Шид), Шид, Трнава (Нови Пазар), Војводина (Нови Сад), Борац (Чачак), Дубочица (Лесковац), Елит (Нови Сад), Чивија (Шабац), један тим из Хрватске  Сокол (Винковци) а очекује се долазак и младих бицклиста из Бугарске.
- Стаза је веома атрактива, са кругом од 1.600 метара – истакао је директор трке  Никола Јаковљевић-   Млађи кадети возе  24 километра,  односно 15 кругова, а кадети 48 километра односно 30 кругова. Круг за полетарце је краћи, тачно километар и возиће осам кругова. Стаза је веома безбедна, потпуно је затворена за саобраћај  и очекујемо брзе, узбудљиве и неизвесне трке.
У судијском тиму биће Ранко Марић, Александра Вантовић, Зоран Чубра и Марко Живановић, о здрављу младих бициклиста бринуће Дом здравља „Др Ристић“, за окрпљење је задужена Угоститељска радња „Лимекс“. Подршку организацији трке пружили су и Бициклистички савез Београда и Бициклистички савез Србије.
Небојша Попов је менаџеру хотела „Ексецелзиор“ Јелени Ивачковић уручио и скроман поклон у знак захвалности за огранизацију лепо посећене конференције за новинаре.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 април 2015 16:21
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија