Кућа Добрих Вести

Login

Светски ИТ стручњаци на конференцији у Србији

Оцените овај чланак
(3 гласова)

itБЕОГРАД – Стручњаци из Фејсбука, Твитера, ИБМ-а и других великих светских компанија, из различитих земаља света, говориће на великој ИТ конференцији која ће се одржати у оквиру ИТконекта (www.it-konekt.com) 23. и 24. маја у хотелу Crowne Plaza у Београду.


Који је то нови Фејсбуков фрејмворк на тржишту и како уз помоћ њега направити апликације на светском нивоу говори један од успешних Фејсбукових девелопера. Шта нас очекује у будућности једног од најпопуларнијих програмских језика, Јави, који су нови трикови и примери добре праксе, откриће на ИТконекту прави шампион и рок стар Јаве, Адам Биен.


Како за 44 сата до 250.000 долара и новог производа објасниће Иван Ерцег који је победио на једном од највећих хакатона на свету, у Сан Франциску. Rails Girls даме ће испричати како то изгледа кад жене узму у руке програмске алате, док ће представници највеће платформе за фрееланце запошљавање у свету Elance oDesk Еоткрити трикове и савете како постати успешан фриленсер Србији.


Како развијати игрице за виртуелну реалност, шта може да крене наопако при тестирању ЈаваСцришт апликација, како (не) упропастити сопствени стартап, зашто треба бити активан члан ИТ заједница, неке су од занимљивих тема о којима ће бити речи на конференцији у оквиру ИТконекта.


Стартна позиција за стварање јаког бренда


Осим светски познатих стручњака из иностранства, на конференцији ће говорити и домаћи ИТ стручњаци, као и представници великих ИТ заједница. Цео програм конференције доступан је на следећем линку.


Иначе, ИТконект ће се састојати из три дела: Први ИТ сајам запошљавања ITjobfair, где ће велике ИТ компаније понудити бројна радна места у ИТ, GameSpace, у којем ће се окупити сви заинтересовани за гејминг и ITconference, где ће велики стручњаци у ИТ индустрији говорити о најновијим трендовима у ИТ-у.


Заинтересовани за овај догађај се већ могу пријавити путем сајта www.it-konekt.com и бесплатно направити свој профил.


Главни партнер догађаја је Microsoft Development Center Serbia, a радна места у ИТ-у ће понудити и Cosmic Development, Humanity, Manpower, Trizma, Telenor, Efront, Vast, Comtrade, Performance tehnologies, DDOR, Dunav osiguranje, IBM, Young culture, Puzzle softver, Conveo solutions и други.


Главни едукативни партнер је Admin trening centar (ATC).


Циљ ИТконекта је да на једном месту окупи најквалитетније ИТ стручњаке и покрене стварање највеће ИТ заједнице у земљи. Ово ће бити полазиште за стварање јаког бренда који ће допринети промоцији ИТ-ја у Србији и подстаћи образовање све више квалитетних ИТ стручњака и профила који су тражени на тржишту.

 

Кућа добрих вести је један од медијских партнера овог догађаја.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 13 мај 2015 20:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија