Кућа Добрих Вести

Login

Српска тробојка вијорила се у Албанији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Paraglajding02ssssБЕОГРАД – Параглаjдеристи Србије Милица Маринковић из Београда, Горан Ђурковић и Тамара Костић из Вршца, освојили су златну, сребрну и бронзану медаљу на такмичењу у прецизном слетању, које се током прошле недеље одржало у Валони у Албанији.


Такмичење „Албанија опен 2015“ које је окупило 67 такмичара из Албаније, Македоније, Бугарске, Мађарске, Чешке, Румуније, Аустрије, Словеније и Србије, веома успешно организовао је Ваздухопловни савез Албаније.


Након више од седам изузетно напетих такмичарских серија, Ђурковић је за само шест негативних поена измакло победничко постоље које је освојио Матијаж Слуга из Словеније. За то време Милица је веома убедљиво успела да победи у женској конкуренцији, остваривши предност од 117 поена над другопласираном, док је Тамара веома сигиурним доскоцима, једну серију пре краја, обезбедила бронзано одличје, саоштио је Ваздухопловни савез Србије.


„Изузетно ми је драго што овде могу видети такмичаре из Србије, јер са њиховим ваздухопловним савезом имамо одличну сарадњу. Морамо доказати да је спорт изнад политике и да су сви такмичари из Србије овде увек добродошли“, изјавио је Алкет Ислами, директор такмичења.


„Ова медаља ми заиста много значи, јер ми је омогућила да са поносом раширим заставу своје земље, управо на овом месту“, изјави је Горан Ђурковић, репрезентативац Србије у параглајдингу.


Поред такмичара који су освојили медаље и преостали пилоти из Србије су имали добре резултате. Тако је Иван Павлов освојио 7. место, Драган Попов 10. и Дејан Валек 19.


Ово такмичење је у Албанији изазвало огромну медијску пажњу. Поред великог броја свих врста медија, био је омогућен и уживо пренос последњих, одлучујућих слетања. О важности овог догађаја за локалну власт, говори и чињеница да је и Еди Рама, премијер Албаније, присуствовао свечаној церемонији отварања.


Српски пилоти параглајдера на овом такмичењу већ традиционално постижу одличне резултате, а један од њих је и Павле Маринковић који је 2010. године освојио златну медаљу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 мај 2015 21:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија