Logo
Одштампајте ову страницу

Одржана кружна ауто трка "Награда Београда 2015"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kartinggggБЕОГРАД - У организацији Спортског ауто и картинг савеза Србије (САКСС) на чувеној стази “Ушће” протеклог викенда одржана је традиционална кружна ауто трка “Награда Београда 2015”.


Трка је одржана уз подршку Ауто мото савеза Србије (АМСС), АМС Осигурања, Спортског савеза Србије (ССС), Министарства омладине и спорта и Скупштине града Београда.


Пред неколико хиљада гледалаца министар омладине и спорта Вања Удовичић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, као и председник АМСС Мирко Бутулија званично су отворили ово такмичење, а бројна публика, организатори и возачи поздравили су најбрже у 10 класа. Посебна атракција била је национална класа – класа чувеног “фиће”, чији мотори на “опасној стази” нису “брундали” веома дуго.


Председник АМСС Мирко Бутулија изразио је задовољство због чињенице што је Награда Београда и ове године уврштена у званични календара такмичења.


“Поносан сам што смо успели да вратимо трофеј Београда на место које му припада. Задатак Ауто мото савеза Србије јесте да добрим промовисањем обезбеди будући континуитет, али и поврати популарност ове кружне трке. На Ушћу се данас појавило неочекивано много публике и ми смо још једном доказали да подржавамо ауто-мото спорт.”, нагласио је председник АМСС Мирко Бутулија званично отворивши такмичење.


Министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је да му је посебно драго што се налази на стази на којој се у прошлом веку први пут у Европи возила формула, те што је нашој земљи подарена још једна спортска манифестација која има највећу традицију. Александар Вулин министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања изразио је наду да више никада нећемо имати паузу у тркама на Ушћу и да ћемо оставити добар утисак пред бројним гостима који долазе из целог света.


На задовољство многобројне публике, уз много адреналина, али и уз “грмљавину мотора”, на Ушћу се није десио ниједан инцидент и такмичење је прошло у одличној атмосфери и фер спортској борби.


Овогодишњи шампиони Награде Београда у Националном шампионату су: у класи И Никола Јовановић, класи ИИ Душан Настасијевић, класи ИИИ Вук Раденковић, класи ИВ Марио Захировић, класи ВИИ Слободан Радосављевић и класи ИX Дарко Божиловић. У дисциплини “Куп фића” победник је Саво Јанчевић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 30 јун 2015 20:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015