Logo
Одштампајте ову страницу

Почиње конференција „Дигитал2015“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

h18sssssБЕОГРАД – Регионална конференција о трендовима у телекомуникацијама и медијима биће одржана сутра у хотелу Метропол Палас у Београду.


Конференција се одржава у организацији Колор Прес Групе.

Теме су бројне и разноврсне: Где смо годину дана касније: CEO панел лидера телекомуникационих компанија региона, Спољна политика, међународни односи и друштвене промене у ери социјалих мрежа и нових медија, Чији је наш континент: Заштита ауторских права у дигиталном добу, Домети процеса дигитализације, Медијски скенер региона.



Плејада маркетинг стручњака, ПР-ова, стручњака из области телекомуникација продифиловаће кроз више панела а како се из најаве да закључити очекивања организатора су да се препознају правци развоја медијског и телекомуникацијског тржишта у региону и у Србији.



Како је најављено, конференцију би требало да отвори министар културе Иван Тасовац и амбасадорка Индије Нариндер Чаухан.

 

Амбасадорка ће српским привредницима представити најважније програме које је Влада Индије недавно покренула у областима информационих технологија, производње, некретнина, услуга итд, и дискутовати о приликама које су доступне привредницима у Србији и региону у оквиру ових програма. Она ће такође разговарати о начинима и средствима за заједничку сарадњу индијских и српских фирми у разним економским секторима.

 

Амбасадорка ће такође искористити прилику да позове српске челнике и компаније да учествују у Другом Индија-Централна Европа Бизнис Форуму који ће се одржати у Бангалору у Индији, 5. и 6. октобра 2015, и чији ће фокус бити на: преради пољопривредних производа и хране; индустрији аутомобила и ауто делова; чистим и зеленим технологијама; технологијама очувања окружења; информационим технологијама и услугама које омогућују ИТ; производним и високим технологијама; фармацеутским наукама и наукама о животу; истраживању и развоју; туризму; као и сектору за урбане инфраструктуре.



Међу учесницима панела Спољна политика, међународни односи у ери социјалнин мрежа и нових медија су: Срђа Поповић, Canvas, Бошко Јакшић, „Политика“Драган Симић, декан факултета политичких наука, Daniel Ruch, амбасадор Швајцарске, Denis Keefe, амбасадор Велике Британије.



Можда један од занимљивијих панела ће бити одржан у поподневном делу: „Fly me to the Moon“, адвертајзинг, маркетинг и ПР комуникације. Учесници овог панела су били: Данијела Поповић Јурић, Red Communication, Ејуб Кучук, Mita Group, Јасмина Стојанов, Nova PR, Оливера Перковић, McCann Beograd, Весна Ћеранић, Executive Group, Јован Стојановић, Direct Media.



„Чији је наш континент и заштита ауторских права у дигиталном добу“ назив је панела који такође на први поглед привлачи пажњу. Међу учесницима су Антонио Беус, председник Асоцијације за заштиту аудио-визуелних дела Босне и Херцеговине, Драган Јовановић, Служба за борбу против организованог криминала, МУП Србије, Невенка Новаковић, в.д. Директора Завода за интелектуалну својину Србије, Жарко Птичек, ИТ правник.

 

У наставку доносимо биографије неких занимљивих предавача на панелима:

 

 

Ове Фредхеим


Уве Фредхајм, генерални директор Теленора у Србији, је дошао на ову позицију из седишта Теленор групе, где је био директор Тржишта у индустријском развоју. Пре тога, од 2003. до 2009. године, био је генерални директор Теленора у Мађарској.

 


Бранислав Вујовић


Бранислав Вујовић је оснивач и председник компаније New Frontier Group  која је основана 2006. године у Бечу и једна је од најбрже растућих компанија у области ИТ услуга у Централној и Источној Европи.

 

Дејан Турк


После завршетка студија на Бечком универзитету за економију и пословну администрацију, студије маркетинга и финансија, 1995. Дејан Турк се запослио у Мек Доналдс Словенија где је започео каријеру као менаџер ресторана, а завршио као извршни директор ланца ресторана у Словенији и Хрватској. У Телеком Аустрија Групу дошао је у августу 2004, када је постао руководилац маркетинга и продаје у Si.mobile у Словенији. У августу 2006. именован је за члана Управног одбора одговорног за тржишно пословање, а од марта 2007. до фебруара 2014. обављао је посао председника Управног одбора Си.мобила. На позицији директора/CEO/CMO Вип мобajл је од 1. марта 2014. године.

 

Предраг Ћулибрк


Предраг Ћулибрк рођен је 1968. године, а дипломирао је на одсеку за телекомуникације Електротехничког факултета у Београду 1994. године. Професионалну каријеру започиње у Дирекцији за развој и инвестиције Телекома Србија, тадашњем јавном предузећу ПТТ Србија. Био је одговоран за послове изградње и развоја транспортне мреже, телекомуникационих сервиса и планирања саобраћаја. У компанији Телеком Србија, од почетка 2005. године, Предраг Ћулибрк обављао је функцију директора Сектора за стратешко планирање, а исте године постављен је и за директора Дирекције за стратегију и развој.

 

 

Срђа Поповић


Срдја Поповић је један од оснивача студентског покрета ОТПОР, студентски лидер И некадашњи саветник српског премијера Зорана Дјиндјића. Тренутно ради као извршни директор Центра за примењену ненасилну акцију CANVAS и као гостујући предавач на универзитетима Харвард И НYУ. Аутор је књиге “Мустра за револуцију” која након Америке, Британије, Аустралије, Канаде, Француске И Немацке излази у Србији у септембру.

 

 

Денис Киф


Денис Киф је преузео дужност амбасадора Уједињеног краљевства у Србији у јуну 2014. године. Пре тога је био амбасадор три године у Грузији, а четири године је вршио дужност министра и заменика шефа Мисије у Москви. Денис Киф је почео да ради за Британско Министарство спољашњих послова 1982. године. У Британској амбасади у Прагу, од 1984 - 88, изградио је мрежу контаката са Чартером 77 и другим дисидентским групама и појединцима.

 

Јасмина Стојанов


Директор Нова ПР Јасмина Стојанов - Данас је један од водећих пиар експерта и политичких консултаната у земљи. Ратни известач И дугогодишњи новинар И уредник најпрестижнијих домаћих медија. Од 2004. до 2012. године била је лични пиар председнику Републике Србије Борису Тадићу. Од 2013. године бави се маркетингом, комуникацијама и политичким ПР-ом.

 

Весна Ћеранић


Након дипломирања на Факултету организационих наука у Београду, на смеру Маркетинг менаџмент, Весна је завршила и мастер студије из Односа с јавношћу. Уз дугогодишње интернационално искуство у дебатовању и значајан успех на такмичењима у решавању пословних студија случаја широм Европе, Веснина каријера у комуникацијама је почела брзо да се развија, те је ускоро постала врхунски професионалац у комуникацијама.

 

Данијела Поповић Јурић


Данијела Поповић Јурић власница је и директорка ПР агенције Ред Цоммуницатион. За мање од годину дана Ред Цоммуницатион сврстала се међу најтраженије агенције у земљи и региону. Своју професионалну каријеру Данијела Поповић Јурић започела је почетком 90-тих у спољно политичкој редакцији информативног програма РТС-а. Била је један од најмлађих уредника те куће. После 13 година проведених у РТС, каријеру наставља као главни и одговорни уредник YУ инфо телевизије. Опроштај од медија 2004. године одвео је у свет односа с јавношћу где је водила неке од најуспешнијих ПР сектора маркетиншких агенција у региону. Данас важи за експерта за кризне комуникације. Више од свега поносном је чине њени синови и њен тим честитих и вредних људи.

 


Жарко Птичек


Жарко Птичек је рођен у Београду 1977. године. Завршио Правни факултет Универзитета Унион Од 2000. године ради у адвокатској канцеларији Птичек, када почиње да се бави ИТ правом, пружајући правну подршку ИТ фирмама у Србији. Као стручни консултант ангажован је на изменама закона из области е-трговине и девизног пословања.

 

Детаљније биографије осталих учесника погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 14 септембар 2015 23:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015