Logo
Одштампајте ову страницу

Компанија „Strawberry energy “ поставила паметне клупе у Лондону

Оцените овај чланак
(3 гласова)

Strawberry123Соларне „Strawberry Pametne Klupe“, развијене од стране српске компаније „ Strawberry energy“, постављене су премијерно на четири локације у „ Canary Wharf“ пословној четврти Лондона, 15. октобра текуће године.


„Strawberry Pametne Klupe“ јесте ново технолошко решење компаније „Страwберрy енергy“ за потребе градова будућности. Напајан соларном енергијом, овај модерни урбани мобилијар пружа услугу бесплатног пуњења мобилних уређаја путем уграђених каблића, УСБ улаза и wireless пуњача, саопштила је та компанија.

 

Поред ове функције, „Strawberry Pametne Klupe“ сакупља податке о количини CO2, нивоу буке, влажности ваздуха, температури и ваздушном притиску у окружењу, док корисници могу да се послуже и уграђеним дугметом путем кога могу да позову Центар за помоћ.

klup2
Ове клупе настале су као резултат „ Cognicity Challenge“ такмичења у организацији „Canary Wharf“ компаније раније ове године, а по дизајну српског архитекте Милоша Миливојевића. „Страwберрy енергy“ освојио је пилот пројекат и потом радио на развоју нове технологије у сарадњи са светским експертима у области “паметних градова” и највишим нивоима менаџмента компаније „Canary Wharf“.


“У преговорима смо са још неколико компанија и општина у Лондону, тако да очекујемо да поставимо још 10 „ Strawberry Pametnih Klupa” до краја године”, рекао је Милош Милисављевић, генерални директор и оснивач компаније „Strawberry energy “.

 

“У овој години, почели смо да извозимо наше соларне уређаје у три нове државе: у Словачку, Бугарску и Хрватску, и то нашу прву иновацију, јавни соларни пуњач за мобиле телефоне и друге преносиве уређаје „Страwберрy Дрво“. Сада смо додали нове функције и направили нови урбани мобилијар који је још лакши за инсталацију, тако да се може поставити на било ком месту”, додао је.


Бенефит ових клупаогледа се и у њиховом социјалном аспекту; окружени око исте потребе на јавном простору, корисници временом ове соларне станице претварају у јединствена места окупљања и дружења која их мотивишу да размишљају о предностима обновљивих извора енергије.

 klupa3

 

Иновативни концепт

 

Camille Waxer, директор административних послова (“Chief Administrative Officer”) компаније “Canary Wharf Group” рекла је: “Strawberry energy” компанија, која нам је представљена током “Cognicity Challenge” такмичења, одмах је придобила нашу пажњу због свог иновативног концепта одрживих и функционалних клупа. Ове соларне клупе немају само улогу пуњача за мобилне телефоне, оне подстичу људе на интеракцију са новим и инвентивним технологијама.


Вредност „ Strawberry Pametnih Klupa “ већ је препозната од стране локалних институција, самоуправа и компанија у Лондону. Овај иновативни урбани мобилијар проглашен је недавно једним од победничких решења на такмичењу “Повезивање људи и стварање заједнице” у организацији Института за одрживост, у партнерству са канцеларијом градоначелника Лондона и „EIT Digital “ агенцијом.


“Strawberry energy” je је светски препозната и вишеструко награђивана компанија од стране Европске комисије и престижних европских и америчких организација. Њихове јавне соларне пуњаче и WiFi станице, такозвано „Strawberry Drveće” до сада је користило 400.000 људи.

 

 

„Strawberry energy “ победио је на “Verge Accelerate 2014” такмичењу у Сан Франциску, проглашен за једну од Топ 10 урбаних иновација на Самиту паметних градова у Даласу у Тексасу, док је оснивач Милош Милисављевић чест гостујући говорник на многим интернационалним догађајима који се баве тематиком паметних градова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 16 октобар 2015 21:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015