Logo
Одштампајте ову страницу

Најтраженији појмови на интернету у 2015. години

Оцените овај чланак
(3 гласова)

gogokonБЕОГРАД - Крстарица (www.krstarica.com), једини српски интернет претраживач, традиционално је саопштио најтраженије појмове на интернету.


Ови појмови указују на то шта заокупља пажњу у Србији:


Гугл је на првом месту и на њега се ослањамо у свакодневном зивоту. Гугл је наш кућни, одани пријатељ и помоћник у сналажењу са новинама живота који нас окружује, а са њим смо и паметнији.


Јуримо вести од раног јутра, као да нам од њих све зависи, и као да све то најдиректније утиче на нас. Најчешће се отварају сајтови "Блица", "Курира" и "Информера", као да се вести упоређују. "Политика" и "Вечерње новости" су ту вероватно по навици и традицији, а посетиоци Крстарице као да све вести проверавају посетом РТС-у.


Као да постоји удаљавање од Фејсбука, а и удаљавање једних од других. Има се утисак да се људи све ређе виђају лично, а и када се виде - не гледају један у другог - већ у телефон.


Вечито је интересовање за хороскоп и сановник - као да све више очекујемо од судбине, јер у управљање сопственим животом мање верујемо, па волимо лепе приче и добра предсказања.


You Tube се гледа. За дуже садржаје нико нема времена, а телефони замењују телевизију и биоскоп.


Списак најтраженијих појмова на интернету у 2015. години:

 

1. google
2. блиц
3. временска прогноза
4. курир
5. информер
6. посао у иностранству
7. пензија
8. facebook
9. курсна листа
10. ртс
11. политика
12. лото
13. You Tube
14. вечерње новости
15. причаоница
16. кувар
17. хороскоп
18. сановник
19. путовања
20. игрице


Извор: Кућа добрих вести/Krstarica


Последњи пут измењено петак, 18 децембар 2015 20:07
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015