Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција о развоју интернета - ДИДС 2016

Оцените овај чланак
(2 гласова)

mart123БЕОГРАД - Седма годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије – ДИДС 2016 биће одржана 15. и 16. марта, у Хотелу „Hyatt Regency Beograd“, а организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

 

Креативни концепт овогодишњег ДИДС-а укратко описује и свакодневни живот свих нас и три тематска блока Конференције, кроз слоган: Живимо Интернет… Глобално – Безбедно – Локално.

 

Први блок је традиционално посвећен актуелностима у интернет индустрији на глобалном нивоу. Други блок бавиће се темом интернет безбедности, а трећи блок је, као и увек, резервисан за представљање успешних интернет пројеката на српским националним доменима. Програм првог дана одвијаће се кроз презентације, предавања и панел дискусије, са око двадесетак релевантних саговорника и модератора из земље и света.

 

Другог дана биће одржан Регионални интернет форум – РИФ 2016 (http://rif.rs/), који ће да окупи позване представнике националних интернет регистара из југоисточне Европе, као и представнике државних органа, локалних интернет заједница и глобалних интернет организација. ДИДС се одржава уз подршку ICANN-а (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), водеће организације за управљање Интернетом и руковођење његовом глобалном структуром.

 

Као и до сада ДИДС је бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места.

 

Више инфо прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/РНИДС

 

 


Последњи пут измењено петак, 04 март 2016 21:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015