Кућа Добрих Вести

Login

Награђени златни ваздухопловци

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dobitnikБЕОГРАД - Најпрестижније признање Ваздухопловног савеза Србије статуа „Златни орао“, додељена је данас (21. марта) параглајдеристи Горану Ђурковићу као најбољем ваздухопловном спортисти у летачкој грани, и ваздухопловном моделару Радоју Благојевићу у нелетачкој грани.


Њима је признања доделио Жељко Овука, генерални секретар ВСС-а, на свечаности која је том приликом одржана у ресторану „Аероклуб“ у Београду, објавио је Ваздухопловни савез Србије.


Горан Ђурковић је пети пут у својој летачкој каријери дошао до овог признања, што је својеврсни рекорд. И поред јаке конкуренције у летачким ваздухопловним спортовима у прошлој години, Ђурковић је заслужио Орла захваљујући бронзаној медаљи са Светских ваздухопловних игара, али и сребру које је заједно са репрезентацијом Србије у прецизном слетању параглајдером освојио у Индонезији.


Радоје Благојевић је у 2015. години постао државни првак у класи Ф1А, најбољи је спортиста у ваздухопловном моделарству у Србији, а медаљама се окитио и на неколико такмичења у земљи и региону. Заједно са члановима репрезентације је на Светском првенству у Монголији остварио резултат у самом врху.


„На овој свечаности већ традиционално сумирамо утиске и сабирамо спортске резултате из претходне године. Имамо заиста велики рад и резултате иза себе, али не могу да не поменем оне који су нам безгранично помогли, а то су Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије, Директорат цивилног ваздухопловства и СМАТСА“, изјавио је Овука.


Додела статуе „Златни орао“ са собом носи тежину велике традиције. Први пут је додељена давне 1957. ваздухопловном једриличару Божидару Комацу.


Уз бивше и садашње ваздухопловне спортисте, свечану доделу признања улепшали су и пријатељи ВСС-а, као и бројни новинари.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 21 март 2016 21:56
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија