Logo
Одштампајте ову страницу

Како да унапредите вашу Твитер маркетинг стратегију?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tvit1111БЕОГРАД - Да ли ваша Твитер стратегија заиста даје резултате? Желите ли већи одзив на вашим твитовима?


Уколико знате како да постујете твитове који ће да повећају видљивост вашег профила, то може много да вам помогне, како при повећању активности на вашем Твитер профилу, тако и при повлачењу саобраћаја преко вашег Твитер профила на ваш веб-сајт, преноси портал Marketinguj.me.


У наставку текста представљамо вам неколико савета како да унапредите вашу Твитер стратегију:


Твитујте без линкова


Истраживања су показала да твитови који у себи не садрже линкове остварују много боље резултате него твитови који у себи поседују линк. Такође, није неопходно да се увек твитује нешто што у себи поседује линк. Ако ограничите број линкова које делите на Твитеру, повећаћете саму вредност онога што радите.


Твитер је одлична платформа преко које можете да изградите свој бренд и повећате поверење купаца, тако да се увек предлаже да се више ради на унапређењу односа са купцима, него дељењу великог броја твитова са линковима.


Користите праве хаштагове


Ако желите да будете виђени и примећени, од изузетног је значаја да користите праве хаштагове. Такође је важно да не претерујете са хаштаговима, пошто то може да има контраефекат на ваше твитове.
Веома корисни алати у овом случају су Hashtagify и RiteTagКоришћење ових алата може бити од великог значаја, будући да проналажење адекватних хаштагова унапређује активност ваше публике.


Додавајте слике линковима


Није ништа необично да твитови који у себи садрже слике показују боље резултате од оних без слика. На срећу, постоји много алата који могу да вам помогну да пронађете адекватне слике за ваше твитове. Један од њих је и Twitshot.

Twitshot je алат који можете да користите и као веб-сајт и као екстензију за Chrome, али такође и као иОС апликацију.


Твитујте у правом формату


Да твитујете у правом формату, потребно је да имате распоређене све елементе правим редоследом. Увек твитујте прво текст, па тек онда линк. Уколико сте садржај преузели са неког сајта, требало би да споменете њихов Тwиттер профил, уколико га поседују (@mentions). Тек након тога додајте хаштагове и слику.


Још једна од битних ствари је да не почињете твитове са спомињањем нечијег профила осим ако не одговарате на нечији твит. У случају када то радите ваш твит ће видети само они људи који прате оба профила.


Твитујте у право време


Изузетно је важно да твитујете онда када је ваша публика на мрежи, односно онлине. Како бисте сазнали када је највећи проценат људи који вас прате онлине, могу вам помоћи многобројни алати. Један од њих је и Tweriodа однедавно постоји и као додатак при Bufferu.

 

Користите Твитер листе како бисте организовали садржај са ретвитове
Како бисте пронашли садржај за ретвитовање, пожељно је да креирате листе са различитим нишама са профилима људи којима верујете да деле релевантан садржај. Од вредности самог садржаја који ћете ретвитовати зависиће и активност ваше публике, односно да ли је баш тај садржај који сте ретвитовали користан за њих.


Свако је у могућности да твитује различите садржаје, али само најбољи твитови остану примећени. Уколико желите да и ваши твитови буду примећени, илити да их већи број људи види, искористите ове савете и обухватите их у једну целину која ће вам сигурно донети резултате.


Поред тога, добро изанализирајте шта покреће вашу публику и делите им најбољи могући садржај који можете да креирате или пронађете. Уз прави садржај повећаћете вредност вашег Твитер профила и самим тим и ауторитет међу вашим пратиоцима.

 

Извор: Marketinguj.me


Последњи пут измењено недеља, 03 април 2016 14:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015