Кућа Добрих Вести

Login

Ужице домаћин такмичењу у спортском пењану на природним стенама

Оцените овај чланак
(2 гласова)

SPK Stari KUCADVESTIУжице - Прво коло Државног првенства Србије у спортском пењању на природним стенама, у дисциплинама тежинско и брзинско пењање за сениоре и јуниоре одржаће се 16. и 17 . јула у Ужицу.

 


Организатор такмичења је, у спортском миљеу већ познат по сјајним резултатима, СПК ,,Стари град“ из Ужица, суорганизатор локална управа Града Ужица, а покровитељ је Комисија за спортско пењање при Планинарском савезу Србије.


Примењиваће се “Такмичарски правилник” о спортском пењању на природним стенама, који је Комисија за спортско пењање при Планинарском савезу Србије усвојила 2013. године.


За стране држављане такмичење је отвореног типа, док је за домаће такмичаре обавезно поседовање лиценце (оверена маркица ПСС за 2016, звање минимум спортски пењач-приправник и лекарски преглед).
Сви такмичари су дужни да потпишу изјаву да се такмиче на сопствену одговорност.
За потребе овог такмичења, направљено је 20 нових смерова.


ПУТ ДО ПЕЊАЛИШТА


Пењалиште се налази у подножју ужичког Старог града. До другог блока се долази шеталиштем до краја Градске плаже, затим уз степенице кроз први тунел, иза којег ће бити постављен знак ка пењалишту које је од овог места удаљено 50 метара.

spk111111PRESSSKDVESTI


Влада републике Србије, Министарство омладине и спорта су у значајној мери допринели рализацији овог пројекта обезбеђивањем неопходних средстава.


Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јул 2016 11:26
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија