Кућа Добрих Вести

Login

Основци из Србије на финалу Игара у Сплиту

Оцените овај чланак
(3 гласова)

SIM11СПЛИТ - Крај летњег распуста победници државног финала дочекаће у Сплиту, где ће бити одржано међународно финале јубиларних 20. Спортских игара младих 2016, највеће регионалне спортске манифестације за децу и омладину.

 

Од 22. до 27. августа најбољи мали спортисти из Србије, БиХ и Хрватске, победници државних финала у својој земљи, имаће прилику да бораве у Сплиту и такмиче се у 10 спортова - уличном баскету, одбојци, шаху, тенису, одбојци на песку, стоном тенису, фудбалу, рукомету, атлетици и игри “између две ватре”. Најуспешнији ће освојити медаље, а оно по чему ће сви такмичари памтити боравак у Сплиту су као и претходних година дружења, нова пријатељства са вршњацима из региона, али и уживање у туристичким атракцијама које пружа овај град на Јадрану, саопштено је из организације СИМ.

SIM22
Спортске игре младих је јединствена манифестација у Европи коју учесници носе у сећању као најлепши део одрастања.


Овог лета боје Србије на Играма младих у шаху браниће Оливера Влашић и Миланко Билић из Кикинде, као и Слађана Костић из Зајечара и Алекса Алимпић из Земуна. У игри “између две ватре” представљаће нас основци из Краљева, а у малом фудбалу дечаци из Радинца и фер-плеј селектована екипа која је одабрана у сарадњи СИМ Србије и Фудбалског савеза Србије.


На такмичењу у стоном тенису учествоваће Ивана Мршић и Матија Ђурђевић из Кикинде, а у тенису Јована Грујић из Пожаревца, Наталија Пејаковић из Сремске Митровице, Лазар Милићевић из Краљева и Денијал Качапор из Новог Пазара.

SIM444

Девојчице из Нове Вароши и дечаци из Сремске Митровице показаће колико су вешти у одбојци на песку, а мушка екипа “Оловни војници” из Врања и женска “Хајдучице” из Неготина представљаће Србију на међународном финалу у уличном баскету. У рукомету ће се такмичити “Војводина” из Новог Сада и женска екипа “Лаки” из Црвенке. Дечаци из Великог Градишта и девојчице из Сремске Митровице, победници државног финала Србије у одбојци, имаће прилику да одмере снаге у овом спорту са вршњацима из БиХ и Хрватске.

SIM22
У Сплит, такође, путују и малишани из ОШ “ 8.септембар“ из Пирота и ОШ “Николај Велимировић” из Шапца, као и девојчице из трећег разреда ОШ “Рада Миљковић“ из Јагодине. Они су остварили најбоље резултате на Малим олимпијским играма у Врању у оквиру прве фазе такмичења СИМ Србије, и захваљујући добрим резултатима и победама изборили су право да се такмиче на међународном финалу.

 

SIM88
Србија је ове године оборила све рекорде по броју учесника у Спортским играма младих. Око 50.000 основаца из 32 града изашло је на спортска борилишта, а 950 најбољих такмичило се на државном финалу у Београду. На међународном финалу Игара младих 2016. у појединачним спортовима омогућено је да Србију представља више такмичара који су остварили најбоље резултате на државном финалу.

SIM33MM

 

SIM66

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија