Logo
Одштампајте ову страницу

Корисни трикови које треба да знате о онлајн куповини

Оцените овај чланак
(1 Глас)

onlajn43434БЕОГРАД - Тренд онлајн куповине који потрошачима широм света доноси ново искуство у сталном је порасту - трговци шире понуду производа доступних путем Интернета, обезбеђују специјалне попусте и погодности преко својих дигиталних платформи и друштвених мрежа, а многи од њих нуде и могућност бесплатне доставе.


Корисни трикови које треба да знате о онлајн куповини


Захваљујући компанији Виса, банкама и овлашћеним онлине трговцима који сваке секунде воде рачуна о сигурности вашег новца и безбедности трансакција, данас можете безбрижно куповати путем интернета и фокусирати се на проналажење најбољих понуда. А како бисте у "мору" производа и услуга на интернету лакше и брже нашли оне које вам највише одговарају, Виса је одлучила да савет потражи код искусних онлајн купца.


Кликните "купи" с поверењем


Куповину путем Интернета увек започните провером места на ком се налазите. Како бисте се уверили да сте на сигурној Интернет страници, проверите да ли УРЛ адреса почиње са https://, a ne http:// Слово "С" је веома важно јер потврђује да страница има сигурну везу. Већина претраживача ће вам приказати и иконицу за закључавање у доњем десном углу прозора која је потврда да сте на сигурној страници.


Користите прозоре за chat


Када вам следећи пут, док сурфујете по онлине продавницама "искочи" прозор за цхат, немојте га аутоматски затворити. Путем њега можете остварити директни контакт са људима из компаније и сазнати више детаља о производу који вас занима, као што су рецимо неке додатне карактеристике, услови доставе. Често се дешава да на овај начин можете доћи и до промо кодова које ће администратори поделити са вама и отворити вам приступ ка понудама које другачије не бисте добили. Ако прозори за чет нису доступни, можете чак и послати е-маил или контактирати кориснички сервис.


Пријавите се за newslettere како не бисте пропустили најбоље понуде.
Трговци често нуде ексклузивне понуде корисницима који су пријављени на њихове мејлинг листе путем којих можете добити обавештења о најбољим и најновијим понудама. Ако постоје сајтови на којима волите да купујете, пријавите се на њихове мејлинг листе како бисте међу првима добијали обавештења о попустима и специјалним понудама. Такође, трговци често шаљу и попусте за рођендане или бонус понуде ако позовете пријатеље.
Увек упоређујте цене.

 

Ако видите цену која делује веома привлачно не срљајте одмах у куповину, већ направите додатно истраживање како бисте упоредили понуде са другим онлине продавницама. Када купујете онлине можете "ставити" производ који вам се допада у корпу како га не бисте загубили, и онда потражили на Гоогле-у име произвођача, врсту и ознаку производа који купујете. Не заборавите да је једна од великих предности е-трговине брзо и једноставно претраживање уз велику доступност производа.


Пратите своју поруџбину


Ваша поруџбина захтева време за обраду података и испоруку која углавном зависи од земље у којој је трговац, као начина доставе који сте одабрали. Како се сервиси свакодневно усавршавају ви данас можете пратити вашу поруџбину и сазнати очекивано време испоруке. Ово је одлична опција јер можете да организујете своје обавезе унапред и будете код куће када пошиљка стигне. Уз систем за праћење знаћете и ако нешто случајно није у реду или ако је дошло до неочекиваног кашњења.


Бирајте трговце који нуде бесплатну доставу у оба смера и купујте више.
Можете купити исти комад/производ у више бројева како бисте били сигурни да сте изабрали прави за вас. Ствари које не желите да задржите мораћете да вратите, а често постоји опција да ствари које сте купили онлине можете вратити директно у продавницу ако вам је то згодније него да шаљете назад. Само будите сигурни да сте пажљиво прочитали упутства за повратак производа пре него што обавите куповину.

 

Извор: Кућа добрих вести/Е-капија


Последњи пут измењено уторак, 27 децембар 2016 17:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015