Logo
Одштампајте ову страницу

Bubble Cup 10 - такмичење у програмирању за средњошколце и студенте

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bbuylegokMicrosoft развојни центар у Србији позива све заинтересоване студенте и средњошколце да се пријаве на десето међународно такмичење у програмирању – Bubble Cup 10 – у периоду од од 25. марта до 25. априла 2017.


Циљеви тимског такмичења у програмирању и решавању алгоритамских задатака "Bubble Cup 10" су промоција програмирања међу младима, окупљање талентованих младих програмера из земље и региона, и популаризовање тимског рада. Више од 3000 студената и средњошколаца учествовало је од 2008. године у овом такмичењу, које је покренуо Мicrosoft развојни центар у Србији.


Bubble Cup такмичење има више фаза:


1.Прва онлајн рунда одржава се од 1. до 25. априла 2017. године
2.Друга онлајн рунда траје од 1. до 25. маја 2017. године
3.Финале ће бити организовано у Београду, у септембру 2017. године

                           dijamant   

За Bubble Cup 10 се можете пријавити на интернет порталу www.bubblecup.org од 25. марта до 25. априла 2017. године, када се завршава прва онлајн рунда такмичења.


У финале ће се пласирати тимови студената и средњошколаца, који у две онлине рунде реше одређени број задатака, према јасно дефинисаним критеријумима. Финале Bubble Cup такмичења биће одржано у септембру у Београду.


О правилима такмичења студенти се могу информисати на интернет порталу www.bubblecup.org, путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или преко ФБ стране www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

 

Свим студентским тимовима који се пласирају у финале Bubble Cup-а, биће омогућено да аплицирају за подршку приликом одласка на престижно међународно ACM (Association for Computing Machinery Inc) такмичење из програмирања. Bubble Cup представља одличну припрему за ACM, јер се својим форматом готово у потпуности поклапа са правилима тог такмичења.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 31 март 2017 22:32
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015