Logo
Одштампајте ову страницу

Српска предузетница добила престижну награду на “женском Давосу”

Оцените овај чланак
(1 Глас)

DraganaDjermanovicccccСрпска предузетница, власница стартапа BeeShaper и директорка компаније Bee Premium Group, Драгана Ђермановић, проглашена је за „Жену деценије у области друштвених мрежа и лидерства” на међународном Женском економском форуму (Women Economic Forum, WEF17) који је од 8. до 13. маја одржан у Њу Делхију.


Женски економски форум, незванично окарактерисан као „женски Давос“, ове године се бавио глобалном темом „Креирање иновација за будућност”.


Драгана је као кључна говорница одржала запажено предавање на тему ,,Нова пословна култура” и поделила са учесницама из највећих светских компанија и економија своје препоруке за креирање иновативних система и предузетничке културе у земљама у транзицији. Поред наше предузетнице, за глобални допринос развоју друштва и економије у другим областима, награђене су уреднице часописа Time Magazine и New York Times, затим директорка компаније MasterCard Labs и поједине светске министарке.


„Обишла сам планету и упознала на хиљаде успешних људи, али се увек враћам у своју земљу срећна и поносна јер знам да наши предузетници имају огроман потенцијал и знање да мењају окружење на боље. Волела бих да мој пример инспирише наше младе да се одлуче за бизнис и својим огромним талентима и они покоре свет”, изјавила је Драгана Ђермановић у Њу Делхију.


Ово је први пут да нека жена из Србије и региона бивше Југославије добије овако значајно признање на Женском економском форуму за допринос и пословне резултате на светском тржишту.


„Почаствована сам што могу да пожелим добродошлицу инспиративној лидерки као што је Драгана Ђермановић из Србије. Окупили смо 2.000 жена из целог света како бисмо оснажили нашу сарадњу, јер само заједно можемо да креирамо повољно окружење и повезивање света уз узајамно поштовање и стварање могућности за све. Честитам Драгани на њеном инспиративном раду у области друштвених медија због чега је и добила истакнуту награду за „Жену деценије у области друштвених мрежа и лидерства”, изјавила је Harbeen Arora која председава организацијом ALL Ladies League (ALL) и Женским економским форумом.


Драгана Ђермановић је интернационална консултанткиња и предавачица из области пословне примене интернета. Власница је и директорка Bee Premium Group (BPG) и суоснивачица стартапа BeeShaper. Према немачком магазину The Hundert, Драгана је једна од топ 100 предузетница Европе, а ту листу је преузео и чувени Форбс. Добитница је најзначајнијег признања за женско предузетништво у Србији „Цвет успеха за жену змаја 2016“, које додељује Удружење пословних жена Србије. Саветница је за стратешко онлајн комуницирање и истраживачица у области примене комуникацијских платформи у корпоративном комуницирању.

 

Чланица је жирија за доделу бројних престижних награда у области нових медија у свету. Докторанткиња је на Факултету техничких наука у Новом Саду, удата је и мајка две девојчице.


Женски економски форум (Women Economic Forum, WEF17), глобални је догађај ALL Ladies League (ALL) највећег светског међународног женског покрета који се залаже за друштвене промене подстицањем образовања и оснаживања жена. Са више од 50.000 чланова у више од 150 земаља ALL & WEF је најбржа растућа глобална мрежа чији је циљ остваривање колективног потенцијала у свим сегментима живота. WEF је ове године окупио више од 2.000 жена из преко 100 земаља света, а програм се састојао од 36 тема и чак 498 сесија и радионица.


Више информација можете пронаћи на www.wef.org.in.

 

ИЗВОР: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено понедељак, 15 мај 2017 14:31
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015