Кућа Добрих Вести

Login

Blockemon конференција крајем августа у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

blockkkkkkБЕОГРАД – Blockemon Conf je велика конференција o blockchainu која ће се одржати 26. августа у Дому омладине Београда.

 

Конференција је једнодевни догађај посвећен blockchainu као технологији будућности, која се 26. августа организује у Дому омладине Београда.

 

Циљ конференције је да, с једне стране, упозна и повеже људе који се већ баве blockchainom а да, с друге стране оне који још нису зашли у ову област уведе у blockchain технологију и прикаже њен потенцијал на различитим фронтовима.

 

Теме које ће бити покривене кроз за сада пет најављених предавања обухватају имплементацију blockchaina на нивоу државе, менаџемент assete, smart contracte и начин на који компаније посматрају ову технологију.

 

На конференцији ће говорити Konstantin Goldstain (Microsoft), Саша Иванов (Waves Platform), Janis Menelau (Lykke), Фран Стајнар (Brave New Coin), Сергеј Шолом и Алекс Мигитко (Game Credits).

 

Више о програму ћете моћи да сазнате и током наредних дана као и 12. августа на Start blockchainu.

 

Учешће на конференцији је бесплатно, а можете се пријавити путе ОВОГ линка.

 

Blockchain технологија поседује начин за дигитално вођење и евиденције базе података предмета, трансакција или свега онога што одаберемо.

 

То се постиже коришће отворене и свима доступне заједничке дигитал ,ledger' или ти главне књиге са базом података.

 

Блокови нових информација и података о трансакцијама и другми битним информацијама се додају на већ постојећи ланац блокова података. Отуда назив ,Blockchain'.

 

Encrypciom, или шифровањем се осигурава нераскидива повезаност блокова података и немогуће их је копирати или на било који начин кривотворити.

 

Објаснићемо на примеру куповине једног стана. Поступак укључује банке, адвокате, пореске управе, јавне бележнике, осигуравајуће куће, правне уговоре са агенцијама....Сви они имају неке своје књиге, белешке, папирологију, извештаје...

 

Замислите како је то све замарајуће, колико одузима времена, енергије и новца, само куповина једне некретнине.

 

Sa Blockchainom цео поступак је далеко једноставнији. Поуздан и непроменљив дигитални запис и увек доступан на увид свим учесницима и показује сваки семгент трансакције. Нарарвно куповина је обављена легалном крипто валутом, све је транспарентно и опорезиво.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено среда, 09 август 2017 14:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

  • Bojana

    Interesantno. Generalno jako korisno u kojem god da ste poslu. Organizacija i cuvanje podataka, logistika...nikad nisu na odmet.

    Bojana петак, 11 август 2017 14:24 Линк коментара

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија