Logo
Одштампајте ову страницу

„Знам да можемо” – ново окупљање 27. септембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zanam343434i55iu5i4u5iu4iu5БЕОГРАД - Овог септембра организује се треће по реду окупљање под називом „Знам да можемо”, на коме ће се подвући црта развоја домаће ИТ заједнице у претходној години, и направити преглед наредне.


Фокус овогодишњег „Знам да можемо” ће бити на развоју локалних заједница као следећем великом кораку за српски ИТ — зато смо одлучили да поред догађаја у Београду организујемо и пренос уживо за људе на локалу.


Догађај ће се одржати у среду, 27. септембра у Дому Омладине Београда или у било ком од Стартит Центара (Нови Сад, Ваљево, Зрењанин, Вршац, Инђија, Суботица) у којима ћемо уживо емитовати пренос догађаја, као и у Мокрин Хaусу и Шапцу.
Сви из ИТ заједнице и индустрије добили су доста разлога за оптимизам у наредном периоду.


Настављено је креирање удружења посвећених даљем развоју ИТ индустрије.

 

Дигиталну Србију су покренуле неке од најостваренијих домаћих ИТ компанија.


Од ове године ће шестаци учити да програмирају у Пејтону, а за све то време српске фирме настављају да постижу фине резултате на глобалном пољу.


У Стартиту верују да следећа велика прилика за српски ИТ лежи у креирању локалних заједница тамо где живи највећи део становништва и где је потреба за економским развојем и знањем најизраженија – изван великих градова.


Иако у том подухвату тешко може бити лаких или брзих победа, верује се да је то у овом тренутку најбоља инвестиција која се може направити на дуги рок.


Поред тога што се тако може максимизовати база талента и креирати будуће колеге, на овај начин делује се друштвено одговорно, пружајући вредна знања оним суграђанима који не живе у најразвијенијим местима.


Поред традиционалног прегледа највећих новости од претходне године, осврта на стартап сцену, представиће се и резултати свих организација које су радиле на развоју локалних заједница, и барем један велики нови пројекат који се покреће наредне године.

 

Агенда

 

18:00 — Добродошлица
18:05 — Преглед развоја српског ИТ-а претходне године
18:20 — Милан Симић (Телеком): Зашто је важно да корпорације подржавају развој стартапа
18:30 — Вукан Симић (FishingBooker): Зашто је Србија сјајно место за покретање стартапа
18:45 — Игор Богићевић (Seven Bridges) о покретању (биотехнолошког) стартапа у Србији
19:00 — Немања Чедомировић: Првих 100 дана Дигиталне Србије
19:10 — Зашто и како градимо локалне заједнице
19:20 — Ексклузивна најава — следеће велике ствари
19:30 — Крај догађаја

 

Догађај се одржава 27. септембра од 18 часова у великој сали Дома омладине или у неком од локалних Стартит Центара.

 

Извор: Кућа добрих вести/Стартит


Последњи пут измењено четвртак, 21 септембар 2017 12:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015