Logo
Одштампајте ову страницу

Додела диплома деци која су учила основе програмирања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rgrasddfdffdfdfБЕОГРАД - Чак 92,7 одсто ученика основних и средњих школа у Србији користи рачунаре, лаптопове или таблете, а 83,3 одсто њих има приступ паметним мобилним телефонима, показују истраживања УНИЦЕФ-а.

 

У добу када је технолошка писменост један од најважнијих предуслова за свакодневно функционисање, каква је перспектива оне деце која не употребљавају компјутерске уређаје или немају смартфоне?

 

У годинама кад се спроводи Стратегија образовања за период до 2020. године чија имплементација обухвата пораст финансијског улагања у образовање (6% БДП-а до 2020. године), увођење информатике као обавезног предмета у основне школе и константно улагање у технолошки развој Републике Србије, отварају се и нове могућности за будућа занимања ученика основних и средњих школа.

 

Због тога су „Кликер – центар за креативно размишљање” и швајцарска софтверска агенција „Намикс” организовали бесплатне курсеве програмирања „ Junior. Labs. Namics” – Програмирај своју будућност” намењене деци слабијег материјалног стања. Курсеви су организовани са циљем да се свој деци омогући да савладају основе програмирања, а похађало их је 50 малишана из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине, Центра за породични смештај и усвојење и деца незапослених родитеља.

 

Тим поводом биће свечано додељене дипломе полазницима „ Junior. Labs. Namics”*Програмирај своју будућност” курсева. Ова акција организована је, како су најавили организатори курса, како би се подигла свест о могућностима које пружа образовање и о томе колико је важно створити једнаке шансе за сву децу.

 

Додела диплома биће организована: у СтартИТ центру (Савска 5, 11000 Београд), у суботу 21. октобра 2017. Године , са почетком у 10 часова.

 

Током свечаности говориће се колико је подршка у образовању важна и биће објашњене бројне могућности које пружа едукација у области дигиталних технологија.

 

Укратко ће бити представљени веб сајтови, апликације и видео-игрице направљене на часовима, а малишани ће поделити своја прва програмерска искуства.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 октобар 2017 15:54
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015