Logo
Одштампајте ову страницу

Делите своја знања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

prikljucak-uvodnaБЕОГРАД - Немојте се плашити да делите своја знања и импресије са другим људима преко Интернета - јер, то је најбржи начин преношења знања и немојте размишљати како то други могу да ураде боље од вас - јер, ваш приступ је јединствен.
Немојте размишљати како је то већ много пута написано - јер, понављање је мајка знања.

Немојте размишљати како на Интернету постоје нека правила по којима, ако кренете, морате редовно да пишете - јер, не морате.

Немојте размишљати како не знате да водите блог - јер, не морате писати блог.

Немојте размишљати да морате знати енглески да би писали - јер, данас постоји довољно сервиса и програма на српском, а и на свим другим језицима...

 

Броду је безбедније у луци, али он није за то прављен

 

Инспирација за овај чланак су примедбе, које су поводом писања на Интернету изнели моји познаници. Иако су веома образовани, њихови аргументи говоре да имају страх, при помисли да нешто објаве преко Интернета. Ти страхови се у највећем броју случајева врте око три мисли:.

„А шта ће о мени мислити...“,

„Оно што ја знам није корисно за друге“,

„Не умем и не желим ни да читам ни да пишем на енглеском“....

Претпостављам да има пуно људи са таквим размишљањем. Ако се и ви колебате, ево неколико добрих аргумената зашто треба да пишете:

 

Зашто треба да пишете на Интернету

 

Ми смо мала језичка заједница и што је више чланака на нашем језику, више ћемо научити једни од других. Укључите се, помозите. Ево са каквом мишљу ја приступам читању чланака других аутора: „Сваки човек је на неки начин бољи од мене и од свакога имам нешто да научим“ - и читам, тражећи оно што треба да научим. И верујте, добра вест је, да увек научим. Од неких како треба, а од других како не треба поступати, мислити, (шта год). Захвална сам и једнима и дугима.

Зато – слободно пишите!

Добра вест је да сте ви сте јединствена особа, ваш приступ је другачији од свих осталих и износећи своје знање, начин како сте решили неки проблем, или неку своју импресију, сигурно ћете изазвати интересовање других људи. Уверавам вас да можете бити оригинални и непоновљиви, чак и када описујете нешто што је већ много пута описано. О љубави је, на пример, писано у свим временима људске историје, а опет, сви имају своју јединствену причу и увек ће се о томе писати.

Зато – слободно пишите!

 

Пишите слободно и на свом језику

 

Добра вест је, да је Интернет прављен по узору на стварни живот, и пишући на Интернету, можда откријете неке ствари о себи. Постоји једна анегдота о нашем великом песнику, Матији Бећковићу:

„Матија је имао тешко детињство. Није имао играчке и зато је научио да се игра речима“.

Можда и вама постане забавно да се играте речима на овом, или неком другом сајту.

Зато – слободно пишите!

Добра вест је да можете замолити некога од блогера, који пишу о тематици сличној оној у вашем чланку, да вам објаве чланак у свом блогу. Већина ће то радо прихватити. И неће вам нико постављати никакве услове о учесталости писања. Можете да напишете један чланак у недељу дана, у месец дана, у два месеца, у годину дана, како год вама одговара.

Зато – слободно пишите!

Ако водите блог, добра вест је да не постоји услов, да морате писати редовно. Људи који вас редовно читају, углавном читају преко читача, и видеће ваше нове текстове каквим год ритмом да пишете. Ви пишете ради себе и својих читалаца, не тргујете својим чланцима и није од велике важности на којем месту се налазите на Гуглу (Google). Ако имате времена да се позабавите оптимизацијом, проширићете своја техничка знања и мало се боље рангирати у претраживачима, али то уопште није пресудно.

Зато – слободно пишите!.

Добра вест је да Интернет није ни за кога резервисан, свима је на располагању и на свим језицима. Нема потребе да пишете било шта на неком другом језику. На жалост, код нас јесте тренутна ситуација да многи знају само енглески и зато остајемо ускраћени за многе лепе ствари из других, великих језика и култура. Ето, и ту нам је потребна ваша помоћ. Без вашег учешћа, наша Интернет сфера биће непотпуна и сиромашнија.

Зато – ОБАВЕЗНО пишите!

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 06 октобар 2012 13:05
Снежана Лукић

Туристички водич из Београда и аутор блога blogsnelle.blogspot.com.
Воли комуникацију са људима и успешно је води на три језика. Заговорник је размене знања и искустава и мисли да је Интернет за то идеалан.
Приступила пројекту "Кућа добрих вести" јер сматра да је велико задовољство чинити лепе и хумане ствари.

Најновије од Снежана Лукић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015