Logo
Одштампајте ову страницу

Rock IT meetup

Оцените овај чланак
(1 Глас)

augmentdddddddПродружите се на другом Rock IT meetup  догађају који ће се одржати у среду, 28. фебруара 2018. у 18:30 часова у улици Цара Уроша 9 у Београду.

 

Проширена реалност (engl. Augmented reality, AR) или допуњена реалност је термин који описује корисниково виђење света проширено компјутерски генерисаним текстом, сликом и звуком. Сличан овом концепту је концепт виртуелне стварности, у којој се стваран свет замењује виртуелним. Уз помоћ проширене реалности дигиталне информације су постављене преко стварног света.

 

iOS 11 је са собом донео ARKit, програмску библиотеку који омогућава спајање стварног и дигиталног света на екрану iPhone-a и iPad-a.

 

Причаћемо о томе како да проширите реалност у вашој иОС апликацији и уживо ћемо демонстритати како да пошаљете ракету у свемир.

 

Сатница:

 

18:30 - 18:45 Окупљање

18:45 - 19:45 Предавање

19:45 - 20:00 Питања и дискусија

20:00 - 21:00 Коктел и дружење

 

О проширеној стварности ће нам говорити Иван Павловић.

 

Иван Павловић се бави програмирањем већ више од 20 година на великом броју компјутерских платформи коришћењем различитих програмских језика. Последњих шест година се бави развојем апликација за iOS, води Computer Rock iOS development тим и аутор је апликација попут Virgin Media Kids, DPD и многих других.

 

Rock IT је нови серијал меетуп догадјаја под покровитељством софтверске компаније Computer Rock. 

 

Rock IT је настао из жеље да делимо нова знања из области компјутерских и информационих технологија, да се дружимо, размењујемо идеје и искуства и подстичемо једни друге како би били бољи у свом послу.

 

За могућа питања е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit


Последњи пут измењено уторак, 27 фебруар 2018 15:10
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015