A+ A A-

Српски ђаци јуре Гинисов рекорд

Оцените овај чланак
(0 гласова)

javni-cas-borvcanin-sa-osnovcima-uvodnaБЕОГРАД -У више од 100 основних школа Србије одржан је јавни час физичког васпитања. Ђаци у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу, тачно у 12 часова изашли су из учионица и вежбали са наставницима и професорима физичког васпитања.

Организатор је био Комитет за међународну сарадњу студената медицине Србије како би се скренула пажња на важност физичке активности посебно код
деце и младих људи у Србији у оквиру акције “Пронађи меру и постигни Гинисов рекорд“.

Подржало га је и Министарство омладине и спорта као део свог програма „Млади су закон“.

Државни секретар секретар за омладину у Министарству омладине и спорта, наш прослављени боксер Ненад Боровчанин, вежбао је заједно са ђацима ОШ „Стеван Синђелић“ из Београда.

javni-cas.jpg

„Вратио сам се у ђачке дане, било је лепо поново осетити атмосферу школе, другарства и ђачких радости – рекао је Ненада Боровчанин.- Физичко васпитање
у школама помаже младима да науче да буду упорни, дисциплиновани, истрајни, да имају циљ и да се труде да до тог циља стигну часним и достојанственим путем.

Спорт има снагу да мења људе, друштво и државе. Ако се наша омладина не буде бавила спортом, онда Србију неће имати ко да мења и води напред“!

Најмасовнији јавни час физичког васпитања у Србији је и припрема за покушај обарања Гинисовог рекорда о овој дисциплини, који ће бити организован следеће године:

„Као будући доктори и докторке упознати смо са ризицима које носи савремен начин живота јер, на жалост, код младих људи често развија и нездраве навике. На овај начин желимо да скренемо пажњу јавности и медија на важност физичке активности, посебно код деце и младих људи у Србији. Надамо се да ће акција постати традиционална и да ћемо следеће године моћи да оборимо Гинисов рекорд по броју учесника’’, рекла је Мирјана Спасојевић, председница Комитета за међународну сарадњу студената медицине Србије (ФМСА).

Акција “Пронађи меру и постигни Гинисов рекорд!” спроведена је уз помоћ Грађанских иницијатива као ресурс центра за београдски округ. Део је програма
Млади су закон, који Министарство омладине и спорта спроводи успешно већ трећу годину за редом у 25 округа Србије. Финансирано више од 400 омладинских пројеката у укупном износу већем од 32 милиона динара, а више од 600 удружења је прошло кроз обуку из области писања пројеката.

Партнери акције „Пронађи меру“ су и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Савез за школски спорт Србије.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 11 октобар 2012 16:05
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани