Кућа Добрих Вести

Login

Слободан Клисински

Слободан Клисински

Без своје посебне заслуге рођен у Београду, 20. јуна 1952. године у студенатском браку двоје неспојивих људи и због тога детињство провео са мајком. Опирући се „самохраном“ васпитању, у паузама глуварења по зидинама Калемегдана и Академског парка, мало свирао виолину, мало играо у „Лоли“, завршио основно и гимназијско образовање, а током овог потоњег кренуо понешто и да пише за тадашњи лист "Сусрет". Током студија стоматологије баталио писање и заљубио се у хирургију, а потом завршио као 800-ти зубар на Бироу за запошљавање и поново прописао; најпре у РТС-у (замена труднице), касније у Омладинским новинама, Индексу и „одраслој“ Двестадвојци, све до озбиљне „Политике ЕКСПРЕС“ где остаје све до њеног гашења. Радио свашта разно од писца вести, преко уредника свега и свачега до в.д. глодура. Један је од оснивача НУНС-а, двомандатни члан управе и Извршног одбора УНС-а, идејни творац и душа Академије за медије и непоправљиви новинарски педагог. Није помогло ни пензионисање; и даље фабрикује квалитетне новинаре, водитеље и друге медијске кадрове. Кући добрих вести придружио се због могућности да тако и настави и коначно сам напише нешто лепо.

Веб сајт::

Таблет-такси за сигурну вожњу

субота, 26 април 2014 11:36 Објављено у Интернет

bg-taxiБЕОГРАД - Бучне радио станице у такси возилима коначно одлазе у историју, док на њихово место, пратећи тренд европских метропола, и у српску престоницу долазе мали мобилни рачунари.

У Београду, нову технологију за сада једино примењују у новоформираном Такси удружењу „БГ Такси 19800”. Модерна техника омогућила је да се у „централи” Удружења свако појединачно такси возило прати без непосредног уплива диспечерске екипе, па сада једним додиром на иконице популарних таблета таксиста прима наручену вожњу.
Од тог тренутка сви подаци о даљем кретању возила, о траси којом је ишао путник, као и цени вожње за сваку релацију се архивирају у рачунарском центру Удружења и могу разрешити евентуалне нерегуларности.

Србија примљена у Европски савез наслеђа

петак, 20 децембар 2013 14:32 Објављено у Култура

prijemetnomrezaБЕОГРАД – Етно мрежа, струковна организација која се бави израдом рукотворина на традиционалан начин, примљена је у Европски савез наслеђа и тим поводом одржан је пријем у Народној скупштини Србије.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија