Logo
Одштампајте ову страницу

„Штрих фест“ по трећи пут на Чукарици

Оцените овај чланак
(1 Глас)

strihБЕОГРАД - Ова недеља на Чукарици биће у знаку позоришног фестивала „Штрих фест“.

 

Од 14. до 17. маја у Културном центру „Чукарица“ љубитељи позоришне уметности моћи ће да погледају четири представе, три у такмичарском и једну у ревијалном делу, које су ушле у ужи избор овог, по својој тематици, необичног и занимљивог фестивала.

 

И овога пута на програму су представе настале спајањем штрихова, делова текста који нису искоришћени у представама које се изводе или су се некад изводиле:

 

- понедељак, 14. мај - „Пре рата“, Позоришна трупа „Артисти“,

- уторак, 15. мај - „Пиџама за шесторо“, студенти глуме Универзитета Синергија,

- среда, 16. мај - „Позив на погубљење“, Аматерски позоришни ансамбл Студио „БИС“,

- четвртак, 17. мај - ревијална представа „Добри човече“, у којој играју: Љиљана Благојевић, Весна Станковић и Бранислав Томашевић.

 

Последњи дан фестивала предвиђен је и за доделу награда: Гран-при за најбоље интегрисан текст, „Читачка вода'' за најбољу режију, „Газда Стојко Чукар'' за најбољу изведену представу, „Милан Срдоч“ и „Оливера Марковић“за најбоља глумачка остварења...

 

Позоришни фестивал „Штрих фест“ афирмише једно креативно решење представа – стварање нове целине од евентуално одбачених делова неког драмског, сценског, музичког, ликовног, представљачког материјала. Ова изазовна и, у основи врло креативна замисао, подстиче сагледавање сценског простора и времена, уметничког садржаја и форме, у кључу посмодерног стваралаштва.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 13 мај 2018 20:52
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015